Cvijanović: Mediji imaju važnu ulogu u jačanju demokratskog društva

Politika

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je da je uloga novinara i medija u jačanju demokratskog društva izuzetno važna, posebno u uslovima vanrednih okolnosti kada javnosti treba omogućiti tačne, sveobuhvatne i pravovremene informacije jer samo tako mogu biti u službi istine, kao centralne vrijednosti novinarstva.

 

Cvijanovićeva je povodom 3. maja – Međunarodnog dana slobode medija, uputila čestitku novinarima, redakcijama, uredništvima i udruženjima novinara u Republici Srpskoj, navodeći da je obilježavanje ovog datuma prilika za podsjećanje da je sloboda govora, odnosno izražavanje mišljenja, jedno od temeljnih ljudskih prava svakog demokratskog uređenja.

 

– Koristim priliku da zahvalim novinarima i drugim medijskim radnicima, kao što su snimatelji, fotoreporteri, tehničke ekipe, vozači i drugi, koji su u vrijeme epidemije virusa korona svakodnevno na terenu kako bi građanima prenijeli važne i korisne informacije o ovoj vanrednoj prijetnji po zdravlje svih nas – navela je Cvijanovićeva.

 

Ona je izrazila uvjerenje da će predstavnici medija u Srpskoj i u narednom periodu pokazivati visok nivo odgovornosti, te da će njegujući profesionalne standarde, biti u službi javnog interesa i demokratskih procesa.

 

– Institucije Republike Srpske su opredijeljene za unapređenje ambijeta za što viši stepen medijskih sloboda kako bi medijski radnici svoj odgovoran i izazovan posao obavljali sa što manje prepreka i poteškoća – navela je Cvijanovićeva.

 

Ona je u čestitki zaposlenima u medijskoj zajednici poželjela dobro zdravlje i uspješan rad, te bolji profesionalni i lični standard.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *