Košarac glavna tema sjednice Izvršnog komiteta SNSD

Politika

Sjednica Izvršnog komiteta SNSD biće održana sutra u deset časova u Banjaluci, potvrdila je za Srpskainfo članica tog stranačkog tijela Nada Tešanović.

 

– Ta sjednica je bila planirana za prošli utorak, ali je odgođena zbog obaveza predsjednika – rekla je Tešanović.

 

Kako kaže, još nisu poznate teme o kojima će se raspravljati na sjednici Izvršnog komiteta jer će dnevni red biti poznat na samom početku sjednice.

 

Međutim, nekoliko izvora Srpskainfo tvrdi da će jedna od glavnih tačaka biti nedavno ponašanje ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staše Košarca koji je u sred zabrana otišao na privatnu zabavu u jedan od sarajevskih restorana. Nakon što je lider stranke Milorad Dodik izjavio da je „Košarac na taj način ispisao kraj svog političkog puta“ očekuje se da stranka odluči o konkretnim sankcijama protiv Košarca.

 

Kako saznajemo, ozbiljno se razmišlja o smjeni ministra, ali se traži najbezbolniji način po SNSD i RS znajući komplikovane procedure u institucijama BiH i nepouzdanost SDA kao partnera na nivou BiH.

 

Naime, postoji bojazan da, nakon eventualne smjene Košarca, SDA ne bi željela da glasa za njegovog nasljednika, kao što već mjesecima zateže u slučaju ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH, te bi se moglo desiti da Srpska u tom slučaju ostane bez čak dva ministra u Savjetu ministara BiH.

 

Međutim, naši izvori tvrde da je ogorčenje Dodika i brojnih funkcionera ponašanjem Košarca toliko izraženo da se već u partiji biraju kandidati za njegovog nasljednika i da su u igri dva imena.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *