Đajić: Projekat izgradnje garaže u UKC RS jedan od najboljih

Politika

Poslanik SNSD-a Vlado Đajić rekao je u Narodnoj skupštini da će izgradnjom podzemne garaže u Univerzitetskom kliničkom centru (UKC) Republike Srpske biti omogućeno da hitni pacijenti budu brže zbrinuti i da ta zdravstvena ustanova unaprijedi svoje usluge.

 

Đajić je ocijenio da je to jedan od najboljih projekata u zdravstvu Srpske i da opozicija toj temi pristupa površno, jer je tu riječ i o rješavanju problema u saobraćaju u naselju Paprikovac.

 

“Taj projekat košta 30 miliona KM plus PDV. Dakle, riješiće se problemi u saobraćaju u tom dijelu grada i mnogi drugi. To je funkcionalan objekat na čijem su projektovanju radili stručnjaci i jedan je od najzahtjevnijih zbog trusnog područja u tom dijelu grada”, pojasnio je Đajić.

 

On je dodao da je ovaj posao dogovoren lani, prije epidemije, te da je sve urađeno regularno i legalno.

 

Reagujući i na kritike pojedinih poslanika opozicije da se u Banjaluci ulaže 35 miliona KM u podzemnu garažu UKC-a što, kako kažu, govori o maćehinskom odnosu prema zdravstvu Hercegovine, Đajić je istakao da uopšte nije tako, te da UKC, u kome je on direktor, jednako prihvata i zbrinjava pacijente iz cijele Srpske.

 

“Jedini sam koji je ušao u sve jedan dom zdravlja u Hercegovini i besplatno pregledao sve pacijente”, podsjetio je Đajić tokom poslaničke rasprave u Narodnoj skupštini o Prijedlogu odluke o prihvatanju zaduženja Republike Srpske prema Svjetskoj banci – Međunarodnoj banci za obnovu i razvoj za dodatno finansiranje projekata registracije nekretnina /9048-BA/.

 

Šef Kluba poslanika SNSD-a Igor Žunić ukazao je tokom rasprave da opozicija stalno iznosi laži.

 

On je podsjetio da je poslanik PDP-a Draško Stanivuković neovlašteno ušao na zemljište i u voćnjak u Gornjim Podgradcima kojim sada upravlja preduzeće “Frut eko”, a kojim je ranije, kako kaže, gazdovao Stanivukovićev otac bez ugovora i plaćanja koncesija.

 

“Vi ste radili na toj zemlji koju ste oteli… Sada se u tom smislu barem plaća i član porodice Dodik se tu na ozbiljan način bavi poljoprivredom i zapošljava ljude”, rekao je Žunić i dodao da nikada nije rekao da je Stanivukovićev otac kriminalac, već da se obogatio zahvaljujući monopolu koji je ranije imao.

 

Poslanik PDP-a Draško Stanivuković je, između ostalog, naglasio da se ozbiljno bavi politikom, te upozorio da i dalje nema odgovornosti za određena loša postupanja tokom epidemije virusa korona, među kojima je smještaj zdravih među zaražene virusom korona.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *