Višković najavio investiciju na Jahorini i izgradnju kuće višečlanoj porodici

Politika

Premijer Republike Srpske Radovan Višković rekao je danas da će Vlada obezbijediti veliku investiciju na dijelu Jahorine koji pripada opštini Trnovo, kao i da će se on lično založiti da obezbijedi sredstva za izgradnju kuće višečlanoj porodici Stanković, koja se iz Srbije vratila u Trnovo.

 

– Trnovo je mala lokalna zajednica, ali Vlada Republike Srpske i SNSD kao najveća partija u Republici Srpskoj vode računa o svim lokalnim zajednicama podjednako, ne pravimo razliku da li je neka lokalna zajednica mala ili velika, nego činimo napore da svi građani širom Srpske imaju dostojanstvene uslove za život – istakao je Višković.

 

Višković je novinarima u Trnovu, nakon sastanka sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i načelnikom opštine Dragomirom Gagovićem, rekao da će Vlada Srpske naći način da pomogne realizaciju svih projekata koje bude kandidovala opština Trnovo.

 

On je potvrdio da će Trnovo u narednom periodu imati jednu od većih investicija u Republici Srpskoj i to na dijelu olimpijske planine Jahorine koji pripada ovoj lokalnoj zajednici.

 

– Kad svi ti sadržaji od četvorosjeda, staza, puta i naselja Obućina bare budu u punom kapacitetu, ova lokalna zajednica imaće najveće koristi od toga. Skoro je sigurno da će samo od rente i poreza koje treba da plaćaju vlasnici objekata na Jahorini u narednom periodu opština Trnovo imati veće prihode nego što je sadašnji budžet – rekao je Višković.

 

On je obećao da će, na molbu načelnika Gagovića, iz sredstava budžetske rezerve premijera izdvojiti sredstva za porodicu Stanković, koja ima petoro djece i koja se vratila u Trnovo.

 

Višković je podsjetio da su slične kuće već izgrađene u Šipovu, Jezeru, Doboju i Derventi.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *