SDS KOZARSKA DUBICA
Mi smo jedina opozicija, ne želimo biti saučesnici borbe za fotelje!

Politika

Današnjem nastavku konstitutivne sjednice Skupštine opštine Kozarska Dubica ne prisustvuju odbornici Srpske demokratske stranke jer smatraju nelegitimnim sve odluke donesene od strane 14 odbornika vladajuće koalicije, bez prisustva opozicije, u neregularnom nastavku sjendice 28. januara.

 

Iako je konstitutivna sjednica Skupštine opštine Kozarska Dubica prekinuta 28. januara, uz obrazloženje da nisu obavljene konsultacije sa političkim strankama, koalicijama i nezavisnim odbornicima, u skladu sa članom 54. Poslovnika o radu, odbornici većine – SNSD, DNS, SP i NDP, nastavili su rad.

 

Izabrano je skupštinsko rukovodstvo, zamjenik načelnika i vršioci dužnosti načelnika odjeljenja. Opozicija  izbor skupštinskog rukovodstva i vršilaca dužnosti nosilaca izvršne vlasti, smatra nezakonitim, bez obzira na nominalni kvorum, jer je sjednica prekinuta od strane legitimnog predsjedavajućeg, najstarijeg odbornika Dušana Drljića, uz navođenje jasnog razloga i u skladu sa odredbama Poslovnika o radu Skupštine.

 

Odbornici SDS Kozarska Dubica ne prisustvuju današnjem nastavku konstitutivne sjednice Skupštine, jer nisu dobili odgovor od Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS na njihov zahtjev za ocjenu regularnosti rada, odnosno kršenju Statuta Skupstine Kozarska Dubica.

 

Tatjana Obućina, šef Kluba odbornika SDS

 

– Ne želimo biti meta raskusurivanja SNSD -og načelnika Radenka Reljica i novonastalog “opozicionara” ali samo na lokalnom nivou, Darka Banjca. Jedina prava opozicija u Kozarskoj Dubici je SDS, a čine je ljudi koji ne žele biti papci, ističe Tatjana Obućina, šef Kluba odbornika SDS.

 

Ona objašnjava da je glavni problem borba oko plijena, odnosno kontrole javnih preduzeća, zbog čega je i doslo do sukoba među strankama koje čine vladajuću koaliciju na nivoz RS, a u Dubici su na suprotnim stranama.

 

Naime, nasuprot vladajućoj većini u Kozarskoj Dubici, koju čine SNSD (9 odbornika), DNS (4), SP (2)i NDP (1), stoje SDS (3), PDP (3), SAD (1) i novoformirana stranka Darka Banjca, Narodna partija Srpske (NPS) sa 4 odbornika koji su osvojili mandate na listi DNS, a koji je imao ukupno 8 mandata.

 

Osim što je Banjčev NPS, koji je sastavni dio vladajuće koalicije u RS, u Dubici postao opozicija, zanimljivo je i da je lokalni DNS stao uz SNSD i načelnika Radenka Reljića.

 

Kako tvrde u dubičkom SDS-u, ovo je nastavak bahate politike koju provodi lokalni SNSD i načelnik iz te stranke Radenko Reljić, a koja se bazira na otimačini za direktorke funkcije i pljački javnih resursa.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *