O ČEMU SU RAZGOVARALI DODIK I ĐOKIĆ
Dodik tražio da Todorović odustane od kandidature u Doboju!

Aktuelno Politika

Jedan od Dodikovih zahtjeva na sastanku sa Đokićem bio ultimativno povlačenje kandidature Srđana Todorovića za gradonačelnika Doboja, koji će biti protivkandidat Borisu Jeriniću iz SNSD

 

Predsjednik Socijalističke partije Petar Đokić rekao je da je na današnjem sastanku delegacija SP i SNSD potvrđeno čvrsto partnerstvo i strateška orijentacija ka njegovanju tog partnerstva i njegovom razvoju i sa drugim koalicionim partijama koje čine vladajući koalicioni blok u Srpskoj.

 

Lider SNSD Milorad Dodik je rekao da je sa rukovodstvom SP-a razgovarano o svim temama koje su važne i ključne za Republiku Srpsku, ali i o međusobnim odnosima. On je saglasan da je partnerstvo sa Socijalističkom partijom već dalo rezultate i dodao da odnosi u koaliciji treba da budu čisti.

 

Dodik je istakao da je obostrano izraženo htijenje da grade dobre odnose i da oni budu bazirani na uzajamnom povjerenju, te da su razjasnili neke stvari koje su bile u prošlosti u vezi sa različitim percepcijama o ovom ili onom, te u vezi sa formiranjem neke nove partije koja je proizašla iz SP-a.

 

Ono što dvojica partijskih šefova nisu iznijeli u javnost, a bile su teme razgovora dvije delegacije, jesu dogovor oko realizacije pozicija po osnovu koalicionog sporazuma, što potvrđuje i Dodikova najava sastanka svih članova koalicije, na kojem bi trebalo da bude “analiziran koalicioni sporazum i utvrđeni dalji pravci djelovanja”.

 

Dodik je taj sastanak ostavio za “naredni period”, vjerovatno nakon ponovljenih izbora u Doboju, koji se održavaju 21. februara. To nije slučajno, jer je jedan od Dodikovih zahtjeva na sastanku sa Đokićem bio ultimativno povlačenje kandidature Srđana Todorovića, koji će biti protivkandidat Borisu Jeriniću iz SNSD.

 

Izvori Istinito navode da je ovaj zahtjev poprilično zaoštrio situaciju, jer su se i ranije iz dobojskog SNSD čuli slični tonovi. Poslanica SNSD u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Sanja Vulić čak je tražila od lidera SP da se distancira od Todorovića, kojeg je optužila da radi protiv SNSD.

 

Đokić je kao kontraargument povukao pitanje direktora Elektroprivrede RS, Luke Petrovića, koji je i generalni sekretar SNSD, a koji prvom socijalisti odavno pravi probleme.

 

Todorović, koji je bio u delegaciji SP, nakon sastanka nije davao izjave za medije.

 

Jedno od pitanja koje je potegao Đokić bio je zahtjev da SPS Gorana Selaka ne bude dio vladajuće koalicije, ali mu je Dodik rekao da to “nije tema današnjeg sastanka”.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *