Miličević: Republika Srpska ne smije biti talac jednog čovjeka

Politika

Sada je sasvim jasno da je Republika Srpska postala talac Izvršnog komiteta SNSD-a, pa samim tim i jednog čovjeka – upozorava Miličević.

 

Nakon više istupa u javnosti u kojima je Milorad Dodik najavio da će Republika Srpska povući svoje kadrove, odnosno saglasnost za Oružane snage BiH, Upravu za indirektno oporezivanje, državne policijske agencije i VSTV, a sada kada je taj stav zauzet i na sjednici Izvršnog komiteta SNSD-a, Republika Srpska je u opasnosti da bude kolateralna šteta.

 

Ovo je izjavio Milan Miličević, predsjednik Glavnog odbora SDS-a, reagujući na ove najave te ukazao da je sada sasvim jasno da je Republila Srpska postala talac Izvršnog komiteta SNSD-a, pa samim tim i jednog čovjeka.

 

– Ova inicijativa, za koju mislim da je još jedan pokušaj zaštite ne bilo koga u Republici Srpskoj, već zaštite očuvanja lične imperije, još je jedna osmišljena prilika za skretanje pažnje sa velikih, ogromnih afera koje su uzdrmale ne samo Republiku Srpsku, nego cijelu BiH, poput afere kiseonik, nabavke medicinske opreme i silnih zloupotreba javnih resursa. Za mene je to samo to i neću dati podršku za lažne izjave o nezavisnosti koje će završiti kao i sve ostale obmane ove
vlasti, s rizikom da nas odvede u duboku krizu, poručio je Miličević.

 

– Takve inicijative su vrlo opasne i ne bih ih poželio Republici Srpskoj ni njenom narodu. To vodi u nešto za šta Republika Srpska nije spremna, a zbog tih “ratnih igara” pojedinaca završiće, u najmanju ruku, u potpunoj izolaciji. Naravno da će to biti na štetu građana Republike Srpske, naveo je Miličević.

 

rtvbn.com

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *