Šulić zabranio dolazak predstavnicima OHR na posebnu sjednicu NSRS

Politika

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Denis Šulić (SNSD) predstavnicima OHR-a nije dozvolio da prisustvuju sutrašnjoj posebnoj sjednici parlamenta o vraćanju nadležnosti oduzetih Republici Srpskoj.

 

“Кancelarija OHR poslala je službi Narodne skupštine obavještenje da će njihov predstavnih prisustvovati sjednici. Napominjem da to nije bio ni zahtjev, ni molba, već obavještenje. Кao predsjedavajući, obavijestio sam ih da im to nije dozvoljeno”, rekao je Šulić.

 

On je napomenuo da je za njega nedopustivo da OHR ili bilo koja druga kancelarija na ovaj način komunicira sa Narodnom skupštinom.

 

“S obzirom na činjenicu da u BiH ne postoji visoki predstavnik pa samim tim i njegova kancelarija ne vidim bilo kakav osnov za njeihovo prisustvo posebnoj sjednici. Osim toga, samo obraćanje Narodnoj skupštini u imperativu je nešto što ne mogu prihvatiti”, dodao je Šulić.

 

Prema njegovim riječima, mediji iz Republike Srpske direktno će prenositi sjednicu, pa zaposlenici bivše kancelarije visokog predstavnika mogu, kao i svi ostali građani, na taj način pratiti prenos Skupštine.

 

Predsjedavajući Narodne skupštine je istakao da je predstavnicima Кancelarije Evropske unije dozvoljeno prisustvo sjednici, navodi RTRS.

 

“Predstavnici Кancelarije EU obratili su se Narodnoj skupštini, uz puno uvažavanje, molbom da prisustvuju sjednici i mi smo im to dozvolili. Republika Srpska uvažava EU i spremna je na razgovor sa svima koji uvažavaju Republiku Srpsku. Drago mi je što će predstavnici Кancelarije EU moći da prisustvuju ovoj važnoj sjednici”, naglasio je Šulić, prenosi Srna.

 

Šulić je preuzeo rukovođenje Narodnom skupštinom Republike Srpske, nakon što je nedavno ta ovlaštenja njemu prenio predsjednik NSRS Nedeljko Čubrilović, koji se navodno nalazi na oporavku nakon manjeg hiruškog zahvata.

 

Podsjetimo da nezvanične informacije govore da je to bila izlazna strategija Čubrilovića, koji se nije mogao oduprijeti Dodikovim zahtjevima za održavanje posebnih sjednica u vezi vraćanja nadležnosti s nivoa BiH na Republiku Srpsku.

 

Čubrilović je upoznat sa mogućim sankcijama ukoliko do takvih sjednica dođe. Inače, kako tvrde izvori bliski,Čubriloviću, i on smatra da je u pitanju avanturizam koji može nanijeti velike posledice po Republiku Srpsku.

 

rtvbn.com

Tagged

1 thought on “Šulić zabranio dolazak predstavnicima OHR na posebnu sjednicu NSRS

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *