Referendum o opozivu gradonačelnika Bijeljine 19. marta

Politika

Referendum o opozivu gradonačenika Bijeljine Ljubiše Petrovića biće održan 19. marta, najavio je danas predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

 

Đurđević je rekao novinarima da će referendum sprovesti Gradska izborna komisija Bijeljine.

 

Kako je navedeno u obrazloženju prijedloga skupštinske odluke, opoziv gradonačelnika Petrovića traži se zbog toga što navodno nije obezbijedio izvršavanje zakona i drugih propisa i opštih akata, ne sprovodi skupštinske odluke i strateška razvojna dokumenta i zato što Skupštini grada nije podnio izvještaj o radu.

 

U opoziciji (PDP-SDS) kažu da je godinu dana prije redovnih lokalnih izbora apsurdno ulaziti u opoziv, zbog čega nisu prisustovali današnjoj sjednici Skupštine.

 

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je ranije izjavio da je napad njegovih političkih protivnika uslijedio nakon što je razotkrio kriminalnu mrežu koja je godinama izvlačila milione iz gradske kase, zbog čega je podnio devet krivičnih prijava protiv direktora javnih preduzeća.

 

– Iza opoziva koji je inicirala skupštinska većina na čelu sa SNSD-om krije se prekrajanje izborne volje građana. Neće vidjeti ni jednu konvertibilnu marku iz gradske kase za opoziv. Tako da im poručujem da odu kod svog Baje iz Laktaša, kod CIK predsjednika i neka potraže tamo milione koje su izvukli iz Bijeljine, neka ih vrate u Bijeljinu, a za opoziv neka im Baja iz Laktaša i CIK predsjednik da novac, poručio je gradonačelnik Bijeljine.

 

Ovo je prvi opoziv od kada postoji višestranačje u Bijeljini.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *