Čavić i Krsmanović poručili: Dosta laži i manipulacija RTRS-a, podnosimo prijave!

Događaji

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić i potpresjednik Zdravko Krsmanović pokrenuli su postupke pred nadležnim organima zbog neobjektivnog informisanja, manipulacija i montaža Radio televizije Republike Srpske.

Čavić i Krsmanović su na konferenciji za novinare koja je održana u izbornom štabu Saveza za promjene prezentovali i dokaze o manipulaciji snimcima i angažovanju javnih službenika u izbornoj kampanji.

– Ja sam još juče podnio prijavu zahtjev RAK-u za sankcionisanje RTRS. Radio televizija Republike Srpske je privatna televizija Milorada Dodika i njegove kriminalne organizacije, koja troši 21 milion maraka naših para godišnje da promoviše Dodika i štiti njegove tajkune. Nema niko pravo da diskredituje montažama, nepotpuno informiše i bavise onim čim se bavi RTRS. To možda i može da radi neka privatna televizija, ali RTRS je naša televizija i RTRS ćemo i da oslobodimo jer je to servis svih građana Srpske, a ne Dodika i njegove stranke. To se ovde mora reći, kao i da to što radite neće proći. Biće spektakularna pobjeda u Foči i biće spektakularna pobjeda u Banjaluci. Dragan Čavić je državnik, ovo ostalo su blijede kopije i politikanti – istakao je Krsmanović.

Predstavnicima medija prikazan je uporedni snimak priloga sa RTRS-a i originalni snimak sa gostovanja Zdravka Krsmanovića na Face TV. RTRS je “odsjekao” dio rečenice i od tog dijela napravio prilog, kako bi prikazali Krsmanovića kao “izdajnika”.

– Pitajte Vučića zašto ne podržava referendum. Pitajte Nikolića, Evropsku uniju… Pitajte Valentina Incka. Umjesto tog, vi pitate nas koji glasamo za referendum? To je toliko morbidno, da samo fabrika laži Milorada Dodika to može da radi. Iz njega traktor nikad nije izašao – rekao je Krsmanović.

Predsjednik Narodnog demokratskog pokreta Dragan Čavić istakao je da će takođe pokrenuti postupke protiv nadležnih institucija zbog navodnog njegovog napada na komunalnu policajku Slobodanku Šormaz.

Kako se ispostavilo, Slobodanka Šormaz je predsjednica Reonskog aktiva žena SNSD, aktivistkinja koja učestvuje u predizbornoj kampanji SNSD-a i dugogodišnji član ove stranke. Čavić je istakao, da je čitav slučaj iskonstruisan u Izbornom štabu SNSD, kako bi njega prikazali kao siledžiju koji napada žene.

– Objavljena je čista laž da sam ja prijetio osobi koja se zove Branka Šormaz, komunalna policajka. Gospođa Šormaz je izašla sa čitavim nizom neistina i kleveta. Dužan sam da vas obavijestim da se radi o aktivnom članu, predsjednici reonskog aktiva žena SNSD i članu od 2005 godine. To ona sama kaže u intervjuu za web stranicu SNSD. I ona i njen muž rade u gradskoj administraciji, njen muž u Centru za razvoj sela, a ona kao komunalna policajka. Ona je aktivna u izbornoj kampanji, na skupovima je sa nosiocem liste SNSD-a a cijela konstrukcija koju su konstruisali u SNSD je stvarno morbidna. Ima li ikakve tajne da je komunalna policija u Banjaluci u stvari SNSD policija? Kako je moguće da javni službenik vodi kampanju stranke, umjesto da se obratila ministru policije? Ovde se rai o zloupotrebi službenog položaja kao i mnogim drugim djelima o kojima će se pozabaviti naši pravnici. Ne bi me ni malo začudilo da nam sutra na vrata zakucaju i inspektori MUP-a i svi njihovi članovi koji su zaposleni u administraciji. Ali svemu dođe kraj, pa i režimu. Zdravko Krsmanović će da pobijedi u Foči, a ja ću da pobijedim u Banjaluci – poručio je Dragan Čavić.

Pitanje za RTRS: Plaćate li doprinose?

Predsjednik NDP uputio je pitanje novinarima RTRS-a, da li im je uplaćeno zdravstveno osiguranje. Na odgovor novinara da ne znaju, Čavić je iznio podatak do kojeg je došla nezavisna revizorska kuća a koji kaže da RTRS na ime poreza i doprinosa duguje 2.000.000 maraka, te da im se plate uplaćuju nelegalno, bez plaćenih poreza i doprinosa.

– Objavili ste da je Bijeljini blokiran račun zbog neuplaćenih poreza i doprinosa, a RTRS je dužan 2 miliona maraka po istom osnovu. Zar ne bi trebalo da je i vama blokiran račun, kao i svima koji ne poštuju obaveze prema poreskoj upravi?

NDP

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *