Mladi inovator uprkos bolesti pobjeđuje na takmičenjima širom svijeta

Magazin

Stefan Unić, mladi inovator iz Kruševca koji je već sa 13 godina počeo razmišljati o izumima danas je ponosni dobitnik Oktobarske nagrade Opština Trstenik za 2019. godinu za “Personalizovani orgonit”. Riječ je o izumu koji za 50% može da ublaži elektromagnetno zračenje kojima smo svakodnevno izloženi.

 

Stefan se već pet godina bavi inovacijama i posećuje razna takmičenja i van granica Srbije. Rođen je 21. januara 1998. godine u Kruševcu, a odrastao je u Sarajevu i Srbiji kod svojih baka. Od malih nogu je želio da postane novinar, pisac, glumac, a prije nekoliko godina zakoračio je i u vode nauke, gdje je i ostao evo već punih šest godina.

 

– Moja ideja personalizovani orgonit je ekološki uređaj koji ublažava elektromagnetno zračenje, koristi se za brži i bolji rast biljaka, dobro je sredstvo protiv suše i smatra se da ima odličan uticaj u zaštiti od kemtrejlsova. Oni imaju široki dijapazon primene, a nažalost nisu dovoljno poznati u javnosti. Orgoniti su uređaji koji se postavljaju kod izvora zračenja (ruter, kompjuter, televizor…). Oni rade tako što ublažavaju zračenje tih tehničkih uređaja – kaže Stefan i dalje objašnjava:

 

 

– Sve je počelo od dr Vilhelma Rajha koji je uspeo da detektuje i izmeri postojanje eterične energije koju je nazvao orgonskom energijom – orgoniti. Naučnici sa Univerziteta Marburg (Nemačka) su 1986. naučno dokazali postojanje orgonskih akumulatora, dok je dr Nikolaj Kojzirev naučno dokazao da ta energija koja se nalazi svuda oko nas zaista i postoji. U sastav orgonita ulazi više različitih materijala (gvožđe, bakar, mesing i dr.), kristali(špic gorskog kristala, hematit, tigrovo oko, pirit, crni turmalin itd…). Kao vezivni element koristi se smola koja može biti poliesterska, prirodna (borova), sintetička i drugo. Orgoniti se zatim suše 24 sata i vade iz kalupa, pa su spremni za dalje korišćenje. Oni su trajni, nemaju vek trajanja, i za njih ništa nije potrebno za održavanje, amortizacija ne postoji, pa su praktično neuništivi – priča za Alo.rs ovaj mladi pronalazač.

 

Stefan se od svoje 16. godine bavi naukom, mnogo čita i istražuje.

 

– Iza ove ideje bio je dug vremenski period i veliki i naporan rad. Inače, i dalje radim i istražujem. Kući sam napravio jedan orgonit, posle pedesetak pokušaja. Testirao sam ga i dokazao da ublažava zračenje za oko 50%. Postavio sam ga pored biljke u bašti. Biljka je brže i bolje rasla i nisu je napadali paraziti. U orgonitima se nalazi orgonska energija, koja je blagotvorna za sav živi svet. Pored pozitivnog efekta oni se smatraju i suvenirima. Da bi napravili orgonit potrebna je kreativnost i posvećenost. Sve nagrade koje sam do sada osvajao plod su saradnje sa mentorima, profesorima i naučnicima kojima se još jednom mnogo zahvaljujem. Osvojene nagrade su mi najdraže, jer one nisu samo moj uspeh već je to i zasluga svih koji su mi pomagali.

 

Stefan Unić se već nekoliko godina bori sa podmuklom i strašnom bolesti, hipertenzija, isprobava sve moguće terapije koje bi mu doneli ozdravljenje, muči se sa povišenim krvnim pritiskom, ali ne posustaje i ne želi da se preda.

 

– Naravno, moj izum „Personalizovani orgonit“, je uređaj budućnosti, i naći će se na spisku deset najtraženijih proizvoda u svetu. Možemo ga koristiti za zaštitu od zračenja, uklanjanje kemtrejlsova, prečišćavanje vazduha, ovaj uređaj se koristi za zdraviju i čistiju životnu sredinu, što je nama itekako potrebno. Za sada je napravljen samo prototip ovog uređaja, a nadam se da će mo za koju godinu imati i gotov uređaj koji je spreman za korišćenje.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *