PRAHA by Staropramen – novo pivo na tržištu Bosne i Hercegovine!

Promo

Premium pilsner lager posebna je kombinacija pitkog i smjelog okusa, sa manje alkohola od običnih lagera, a stvoren je prema legendarnoj recepturi iz 19. vijeka!

 

Molson Coors Beverage Company na odabranim tržištima Srednje i Istočne Evrope predstavlja novo pivo PRAHA, koje donosi spoj inovativnosti i tradicije, te odvažnost poput one koju su imali poznati majstori pivari Staropramena.

 

Zahvaljujući naslijeđu Staropramena, ovaj novi premium i izuzetno pitki pilsner lager je posebna kombinacija pitkog i smjelog okusa, sa manje alkohola od običnih lagera. Novo osvježavajuće pivo, inspirisano Pragom, biće dostupno i u Bosni i Hercegovini već tokom ovog mjeseca.

 

Novo pivo napravljeno je u duhu pivarske tradicije na kakvu su ljubitelji Staropramen piva, naviknuti još od 1869. godine. PRAHA pivo će tako postati neizbježan pratilac svih budućih proslava, druženja, te svakodnevnih trenutaka, koji čine život posebnim. Staropramen pivara nastavlja da samouvjereno korača ka budućnosti, ne zaboravljajući svoju slavnu prošlost.

Majstor pivar koji je kreirao recepturu je slavni Michael Trnka, koji je proveo 28 godina u Staropramenu.

 

Iako su krajem 19. vijeka snažni okusi piva bili popularniji, Trnka je odlučio izaći izvan okvira tradicije i suprotstavio se tradicionalnim tehnikama piva u potrazi za pivom punog, ali pitkog okusa. Pivo koje je kreirao odalo je počast češkom pivskom nasljeđu, ali je bilo prilagođeno modernom dobu.

 

Vjerovao je da čini ono što su drugi smatrali nemogućim – stvoriti pitko pivo s nešto nižim postotkom alkohola od 4% i pritom zadržati bogatstvo okusa. Prema tom receptu, majstori Staropramen piva stvorili su PRAHA pivo, moderno ukusno pivo koje govori o Pragu i njegovim različitim licima.

 

„Ponosni smo što možemo predstaviti novog člana Staropramen porodice – PRAHA by Staropramen, pitko pivo odvažnog okusa koje inspiriše i zadovoljava potrebe novih generacija. Znamo da naši potrošači traže nove ideje, smjele i moderne, te kreativne i uzbudljive brendove, koji su odraz njihovih vrijednosti. Uočili smo trend kod nove generacije odraslih potrošača, koji vole da probaju nove pivske okuse cijeneći individualnost i autentičnost te prkoseći stereotipima, a Praha se izražava upravo kroz ove vrijednosti pokazujući svoju kreativnost i maštovitost, tako da vjerujemo da će brojni potrošači uživati u punom okusu visokokvalitetnog piva. PRAHA spaja odvažnost Praga i pitkost pilsner lagera. Ona ima ambiciju da postane vodeće premium pivo zahvaljujući posebnoj kombinaciji pitkog i odvažnog okusa, savršeno stvorenog za različite prilike“, ističe Vladimir Rosić, Senior Marketing menadžer u Molson Coorsu BH.

 

PRAHA by Staropramen biće uskoro dostupno u Bosni i Hercegovini u odabranim trgovinama i ugostiteljskim objektima u 0,5 l limenkama i bocama, a osim u Bosni i Hercegovini, PRAHA će biti dostupna u Bugarskoj, Mađarskoj, Hrvatskoj, Sloveniji i Srbiji.

 

PRAHA – Originalan kao Prag. Osvježavajuć kao pilsner lager.

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *