Budva: Za konzumaciju hrane i pića na javnoj površini kazna od 700 evra?

Region

Opština Budva planira da uvede red u svakodnevno funkcionisanje grada. Tako po ugledu na Hrvatsku planira da uvede kazne za šetnju bez majice u iznosu od 500 evra, a za šetnju u kupaćem kostimu 600 evra, dok je za jelo i piće na javnoj površini previđena kazna od 700 eura.

 

Nadležne službe u tom gradu pozvale su građane da zbog značaja Odluke o komunalnom redu u svakodnevnom funkcionisanju grada, građana, privrednih subjekata, turista kao i njihovog odnosa prema zajedničkim javnim površinama, u što većem broju pomognu svojim sugestijama u kreiranju nacrta Odluke o komunalnom redu.

 

-Važnost ove odluke kao i pravila i ograničenja ponašanja na javnim površinama moguće je sagledati u odlukama gradova susjednih država gdje je primjera radi na Hvaru turistama istaknuto obavještenje o pravilima i kaznama koje ih očekuju u slučaju neprimjerenog ponašanja, pa tako za šetnju bez majice, predviđena je kazna od 500 evra, a u kupaćem kostimu 600 evra, dok kazna za jelo i piće na javnoj površini iznosi 700 evra – saopšteno je iz nadležnih opštinskih službi, prenosi RTCG.

 

Odlukom se, kako su istaknuli, mogu propisati i razna, druga pravila ponašanja koja bi regulisala susjedne probleme parkiranja, sušenja veša, odlaganja smeća, izgleda zgrada, glasne muzike itd.

 

Kako ova odluka proizlazi iz Zakona o komunalnim djelatnostima iz nadležnih opštinskih službi ističu da je potrebno da svi građani uzmu učešća u njezinom formiranju.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *