Meteoalarm za područja Srbije i Hrvatske

Region

Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je narandžasti meteoalarm za područje cijele zemlje zbog očekivanih kratkotrajnih vremenskih nepogoda.

 

Upozorenje je izdato za sjeverne, zapadne i centralne krajeve zemlje, gdje se očekuju vremenske nepogode sa obilnijim pljuskova, gradom, grmljavinom i jakim vjetrom.

 

Naranadžasti meteoalarm podrazumijeva opasne vremenske pojave takvog intenziteta da mogu da prouzrokuju materijalnu štetu i budu opasne po ljude i životinje.

 

Samo će se na krajnjem jugu i jugoistoku zadržati veoma toplo vrijeme sa maksimalnom temperaturom u većini mjesta oko 35 stepeni Celzijusa.

 

Hidrometeorološki zavod Hrvatske izdao je narandžasti meteoalarm za veći dio zemlje zbog očekivanog nevremena. Upozorenje se odnosi na unutrašnjost, istok i sjever Hrvatske, gdje se mogu očekivati kiša, oluja i grmljavina.

 

U unutrašnjosti i na sjeveru Jadrana pljuskovi i grmljavina se očekuju već prijepodne. Nestabilno vrijeme će biti češće u drugom dijelu dana, kada je moguće i jače grmljavinsko nevrijeme.

 

U Dalmaciji će prevladavati sunčano, a poneki pljusak je moguć krajem dana, posebno u sjevernom dijelu. Nestabilno vrijeme očekuje se i tokom naredne sedmice, a temperatura će idućih dana biti u osjetnom padu.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *