Hrvatski ministar Marić podnio ostavku

Region

Ministar državne imovine Hrvatske Goran Marić podnio je ostavku.

 

Marić je ostavku podnio nakon potpisivanja ugovora o darovanju nekretnina u Novom Vinodolskom, kazavši da mu je to zadnji ugovor koji će potpisati.

 

“Danas sam podnio neopozivu ostavku i aktivirao svoj mandat u saboru”, kazao je Marić.

 

Ono što se nagađalo tokom cijelog jutra, dobilo je potvrdu malo iza podneva.

 

“Radio sam pod strašnim pritiskom, postao sam meta. Nisam u stanju prihvatiti neviđeni udar na sebe i svoju obitelj”, kazao je Marić.

 

Ova odluka i nije toliko iznenađenje budući da se u medijima već neko vrijeme spekulisalo da će Marić biti jedan od ministara koji će u sklopu rekonstrukcije Vlade napustiti Banske dvore.

 

Uz Marića se posljednjih nekoliko sedmice povezuje nekoliko poslova koji su podigli sumnju u postojanje sukoba interesa.

 

Tako je Jutarnji list prošle sedmice otkrio da je Marić odlučio u maju ove godine kompanijama povezanima sa svojim bivšim šefom Željkom Udovičićem, vlasnikom grupacije u čijem stanu živi ministrov sin, prodati nešto više od 13 hiljada kvadratnih metara državnog zemljišta u zoni u kojoj je dozvoljena gradnja turističkog naselja, uz more u Dubrovniku, i to po cijeni od 5,092 milijuna kuna.

 

Podsjetimo, ministar uprave i politički tajnik HDZ-a Lovro Kuščević podnio je u prošli ponedjeljak ostavke na te funkcije, a premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković je nakon višestanog sastanka u središnjici stranke izvijestio novinare da je prihvatio te ostavke.

 

Plenković je, takođe izjavio prošle sedmice da je od Predsjedništva i Nacionalnog veća HDZ dobio podršku za rekonstrukciju vlade, ali nije precizirao da li će se desiti uskoro ili na jesen.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *