Kitarović: Imam podršku Trampa i Putina

Region

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar – Kitarović izjavila je da će se kandidovati za drugi mandat na čelu države, rekavši da ne može sada okrenuti leđa Hrvatskoj.

 

– Naravno, idem u kandidaturu za novi predsjednički mandat, objaviću je uskoro. Ali želim prije toga raditi kao predsjednica što veći dio mandatnog vremena. Kako bi to sada izgledalo da ja okrenem leđa Hrvatskoj i prihvatim neki od poslova koji mi se nude, koji su mnogo više plaćeni širom Evrope i svijeta, a ja da napustim svoj hrvatski narod i svoju vlastitu djecu, koja vide budućnost ovdje – rekla je Grabar-Kitarović.

 

Istakla je da se oslanja prije svega na hrvatski narod, ali da neće leđa okrenuti stranci iz koje je izrasla ma koliko god se u nekim aspektima ne slagala s njezinim politikama, bilo to u vrijeme Ive Sanadera ili bilo koga drugoga.

 

– To što sam ja vjerna HDZ, ne znači da nisam vjerna cijelom spektru ljudi koji vole Hrvatsku – rekla je Grabar-Kitarović.

 

Istakla je da državu želi izvesti na put kojim je krenula devedesetih.

 

– Ne vratiti u devedesete nego vratiti na put koji je zacrtao predsjednik Franjo Tuđman, na put dostojanstva i ponosa, na put evropejstva koje neće biti podložničko, ali i na put političke odlučnosti, djelotvornosti i odgovornosti – poručila je hrvatska predsjednica.

 

Zauzela se da se Hrvatska što bolje brendira dok predsjedava EU.

 

– Ono što ja predlažem je da pokažemo da Hrvatska nije nikakva mala država. Važno je da zapadni Balkan uđe u EU, pogotovo BiH – ali da to bude lajtmotiv našeg predsjedanja? Hrvatska je mnogo više od toga. Zato sam Hrvatsku izvukla iz tzv. regiona u srednju Evropu, dobila podršku predsjednika Trampa i predsjednika Putina – kazala je Grabar Kitarović.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *