Obustavljen odlazak medicinara iz Srbije u Njemačku

Region

Njemačka je obaviještena da je Srbija obustavila odlazak medicinskih radnika u tu državu, a naredni korak će biti raskidanje ugovora o odlasku medicinara.

 

Ovo je za Radio-televiziju Srbije izjavio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Zoran Đorđević.

 

“Mi ne možemo da zaustavimo migracije. Neprimereno je da, kada svi pričamo o zaustavljanju migracija, mi to na neki način podstičemo. To bi bilo kontra onome što radimo”, rekao je Đorđević.

 

Đorđević je istakao da Srbija napreduje i da je cilj da prosječna plata bude 900 evra.

 

“Tamo plate nisu dosta veće, život je mnogo puta skuplji nego u Srbiji, kvalitet života nije mnogo veći, sve što zarade potroše na život”, dodao je Đorđević.

 

On je dodao da Srbija ne može da zaustavi ljude da odu, ali ako već odluče, neka to rade legalnim putem kako bi država mogla da štiti njihova prava.

 

“Ukoliko se odluče na to, mi njih ne zaustavljamo, ali bi bilo dobro da se prijave kako bi država mogla da garantuje za njihova prava”, napomenuo je Đorđević i dodao da Srbija ima šta da ponudi.

 

Kada je riječ o radu nedjeljom, Đorđević je rekao da je “u okolnostima kada se država razvija glupo pričati” o zabrani rada nedjeljom.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *