Vučić: Ništa doneseno pod pritiskom ne vrijedi

Region

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da je potpuno saglasan sa izjavom Aljbina Kurtija da ništa doneseno pod pritiskom ne vrijedi.

 

Međutim, on je podsjetio kosovskog premijera da još manje vrijedi sve što je rezultat direktne sile, kao što je bilo u slučaju otimanja Kosova Srbiji agresijom NATO.

 

Kurti je u tekstu za “Frankfurter algemajne cajtung” rekao da potpis ispod nečega ili saglasnost na nešto što je dobijeno prijetnjama ili prisilom ne može da važi i nema validnost, legitimnost, a Vučić dodaje: “Jedino u tome se slažem sa Kurtijem”.

 

On je rekao da će tu izjavu Kuretija da ponavlja svuda, jer, kako je objasnio, ona podrazumijeva da isto tako, još manje, vrijedi sve što je dobijeno silom:

 

“Kurti mora da vodi računa da sve što je silom postignuto, i agresijom protiv Srbije, strašnom agresijom 19 zemalja protiv Srbije, što je više od pretnje i direktno je prisila, mora da ima još jasniji otklon, nego prema nečijim izjavama i nečemu što ne predstavlja prisilu…”, rekao je Vučić.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *