Srbija neće braniti ulazak državljanima Crne Gore

Region

Crnogorska kompanija “Montenegro erlajns” dobiće dozvolu da sleti u Beograd kada i “Er Srbiji” bude omogućeno da leti za Crnu Goru, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić.

 

– Nema tu sentimentalnosti, kada je reč o civilnovazduhoplovnim vlastima, tu nema politike – rekao je novinarima Dačić i dodao da Srbija neće zabraniti ulazak u zemlju državljanima Crne Gore.

 

On je podsjetio da je Srbija otvorila granice sa nekim zemljama u okruženju, te da se Beograd zalaže da se otvore sve granice i administrativni prelazi, ukoliko epidemiološka situacija u vezi sa virusom korona to dozvoljava.

 

Dačić je napomenuo da je Beograd donio doluku da administartivni prelazi sa Kosovom i Metohijom budu otvoreni, a da Priština to nije uradila.

 

Direktorat civilnog vazduhoplovstva Srbije obavijestio je u utorak, 26. maja, “Montenegro erlajns” da se suspenduje pravo slijetanja aviona te crnogorske avio-kompanije na beogradski Aerodrom “Nikola Tesla”.

 

Ta suspenzija je uslijedila kao kontramjera na odluku Crne Gore da ne dozvoli ulazak građanima Srbije na područje te države kada otvori granicu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *