NOVE SMJENE U CRNOJ GORI
Abazović: ANB treba da stavimo u funkciju građana!

Region

Podrška Vlade Crne Gore i međunarodnih partnera, važni su za transformaciju Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB), kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović.

 

On je danas održao prvi zvanični sastanak sa v.d. direktora ANB-a Dejanom Vukšićem.

 

“ANB treba konačno da stavimo u službu građana”, kazao je Abazović.

 

 

On je najavio temeljnu reformu ANB-a.

 

Vukšić je ranije danas, smijenio četiri načelnika ANB-a Luku Bulatovića, Danila Grozdanića, Mirka Milovića i Miloša Vujisića.

 

 

Najavljene su smjene još nekoliko načelnika.

 

Vlada Crne Gore uspostavila je novo Vijeće za nacionalnu bezbjednost čiji članovi su premijer Zdravko Krivokapić, vicepremijer Dritan Abazović, ministar pravde Vladimir Leposavić, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović, ministarka odbrane Olivera Injac, ministar finansija Milojko Spajić, ministar vanjskih poslova i evropskih integracija Đorđe Radulović, direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost – odnosno u ovom slučaju vršilac dužnosti Dejan Vukšić i predsjednik Odbora za bezbjednost Skupštine Milan Knežević.

 

I zamjenik predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine je član Vijeća, ali kako on još nije izabran u parlamentu to mjesto je zasad upražnjeno.

 

Sastav Vijeća propisan je Zakonom o osnovama obavještajnog sektora, a njegova uloga je “usmjeravanje i koordinacija rada organa koji čine obavještajno bezbjednosni sektor”.

 

Predsjednik Vijeća je premijer Zdravko Krivkapić.

 

Istinito/Vijesti

Tagged