SEDAMNAEST GODINA OD UBISTVA UREDNIKA "DANA"
Krivokapić: Duško Jovanović je htio da budemo bolji! (VIDEO)

Događaji Region

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić i potpredsjednik Vlade Dritan Abazović položili su danas u Podgorici vijenac na mjestu ubistva glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista “Dan” Duška Jovanovića.

 

Povodom 17 godina od ubistva, oni su se upisali u knjigu žalosti i odali počast Jovanoviću.

 

Krivokapić je rekao da je ubistvo čovjeka zbog iskazane riječi neprimjereno u bilo kom vremenu i bilo kojoj državi.

 

“Daje nam za obavezu da krenemo u istragu, ne ko je počinilac, nego ko je nalogodavac”, istakao je Krivokapić.

 

Krivokapić je takođe poručio da Vlada, na čijem je čelu, želi da otvori svako pitanje.

 

“Naravno, sa sve dokazima. Mi cijenimo čestitost i plemenitost i štitićemo novinare na svakom koraku. Crna Gora mora da krene drugim putem”, dodao je Krivokapić.

 

 

Abazović je pozvao tužilaštvo i sudove u Crnoj Gori da pomognu u istrazi.

 

“Nadam se da ćemo imati uspjeha u tome. Ne mogu da iznosim detalje, niti ih otkrivati, ali želimo da se ovo riješi. Nije jednostavno, prošlo je mnogo godina, ali potrebna je snažnija koordinacija. Nemojte mi zamjeriti, ne bih želio da otkrivam ništa”, dodao je on.

 

Danas se navršava 17 godina od nerasvjetljenog ubistva direktora i glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista “Dan” Duška Jovanovića.

 

Tada je u noći između 27. i 28. maja 2004. godine, dok je ulazio u svoj automobil poslije zaključenja broja “Dana”, na Jovanovića iz “kalašnjikova” ispaljeno više hitaca.

 

Jovanović je poslije nekoliko časova preminuo, a nadležni državni organi za 17 godina uhapsili su i osudili samo Podgoričanina Damira Mandića za saučesništvo u ubistvu.

 

 

Ni nakon 17 godina od ubistva urednika “Dana” Duška Jovanovića nema odgovora na pitanje ko je naručilac, a ko egzekutor.

 

“Pomaka nema ni nakon pada DPS-a kojem je državni alibi bio to što je tužilac bio umoran, pa je istraga zapala u ćorsokak, a novim vlastima je alibi, izgleda, “protok vremena” i “zarobljeno tužilaštvo”. Zato ih na današnji dan, kada obilježavamo još jednu godišnjicu, podsjećamo da se od 2004. godine ništa nije promijenilo”, navodi se tekstu dnevnog lista “Dan”.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *