Umičević: Neko će u zatvor zbog duga od pet miliona maraka

Sport

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević rekao je da je glavni problem rukometa u Bosni i Hercegovini dug od pet miliona maraka za koje će neko morati da odgovara u Federaciji BiH.

 

Savez u Srpskoj se “ujedinio” na Skupštini održanoj u Trebinju, ali su ostale brojne nedoumice oko funkcionisanja Rukometnog saveza BiH, kojem prijeti potpuno “pucanje”.

 

Trebao je da bude održan zajednički sastanak u Trebinju, ali hrvatski predstavnici nisu željeli da dođu, a današnji sastanak u Bugojnu je odgođen za naredni ponedjeljak zbog poplava i obaveza rukometnih funkcionera u Civilnoj zaštiti.

 

Na tom sastanku će ključni problem biti dug od pet miliona maraka, koji je napravio RS BiH u prethodnim godinama, mišljenja je prvi čovjek RS RS Marinko Umičević.

 

“Prva stvar koju RS RS ne želi da prihvati je taj dug od pet miliona maraka, koji je napravio nelegalni Savez. Prije mjesec dana prvi put je RS BiH upisan u Ministarstvo civilnih poslova BiH, pa mi ne priznajemo prethodni koji se lažno predstavljao. Tu je glavni kamen spoticanja. Vjerujem da će mnogi završiti u zatvoru jer ljudi potražuju svoje novce”, rekao je Umičević.

 

Prema njegovim riječima, problem je i to što se ne poštuju propozicije takmičenja pa se na samom početku nove sezone ne zna “ni ko pije, ni ko plaća”.

 

“Svake godine se ne zna koliko klubova ulazi, a koliko ispada iz Premijer lige BiH. S tom praksom je dosta. Tražićemo da u elitu ulaze po jedan, a ako to ne može, onda ćemo zatražiti Superligu RS, a oni u Federaciji BiH nek naprave svoju. Po njihovom završetku, onda da po četiri najbolja tima igraju plej-of. Drugačije ne ide. Hrvati su se već oglasili da njihova dva kluba upadaju, a jedan iz RS. Čak su tražili da iz Premijer lige BiH ispadne Lokomotiva iako je izborila opstanak. Ako upadaju dva, onda to praktično znači, tri kluba jer bi trebalo da igra i Izviđač iz Ljubuškog, koji je prošle sezone nastupao u SEHA ligi”.

 

Zbog toga nikako ne bi podržao nastup banjalučkog Borca m:tel u tom takmičenju, pod uslovom da izabranici Mirka Mikića osvoje titulu šampiona ove sezone.

 

“Ako Borac m:tel bude novi šampion BiH, neće igrati SEHA ligu. Jedino ako Vlada RS iznađe milion evra za to jer nema smisla da Vesprema ili Vardara gubi po 20 razlike u Banjaluci. Po meni, bolje je da ulažemo u mlade igrače i čekamo neka bolja vremena”, zaključio je Umičević.

 

mondo.ba

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *