Aragdži: Iran spreman za rat sa SAD

Svijet

Iran je spreman za mogućnost rata sa SAD, ali se nada da se tenzije između Teherana i Vašingtona mogu riješiti dijalogom, izjavio je zamjenik iranskog ministra spoljnih poslova Abas Aragdži.

 

On je za rusku agenciju RIA Novosti rekao da je Iran svjestan da “pojedini elementi” u američkim vlastima žele rat sa Iranom, iako bi takav sukob bio katastrofalan za Bliski istok.

 

– Mi smo apsolutno spremni na takav scenario i vjerujem da su oni svjesni naših mogućnosti. Ali, to nije ono što želimo, mi podržavamo mir. Nadamo se da će mudrost da prevagne u Vašingtonu – istakao je Aragdži.

 

Teheran je u više navrata upozoravao SAD da ne provociraju sa ciljem da se izazovu sikobi, uz napomenu da se Iran ne plaši pojačane neprijateljske retorike Vašingtona, ali da ne želi rat, podsjetila je Raša tudej.

 

Iran je zatražio dijalog sa susjednim zemljama, a Aragdži je juče posjetio Dohu, u kojoj se sastao sa katarskim ministrom spoljnih poslova šeikom Mohamedom bin Abdulrahmanom el Tanijem.

 

Aragdži je juče naglasio da Teheran želi da započne dijalog sa zemljama Persijskog zaliva, kako bi se smanjile tenzije u regionu.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *