“Kralj Holivuda” osuđen na 23 godine zatvora

Svijet

Nekadašnji holivudski moćnik Harvi Vajnstin osuđen je na 23 godine zatvora nakon što je proglašen krivim zbog silovanja dviju žena, piše Guardian.

 

Vlasnik producentske kuće Miramax osuđen je zbog silovanja jedne neimenovane žene i, kako se navodi, nasilnog oralnog seksa koji je nametnuo kolegici Miriam Haleyi.

 

Riječ je o prvostepenoj presudi po tačkama optužnice za silovanje trećeg stepena i krivični seksualni čin prvog stepena. Istovremeno, Vajnstin je oslobođen najozbiljnije tačke optužnice, predatorskog seksualnog napada i silovanja prvog stepena.

 

Nekadašnji holivudski čovjek broj jedan nalazi se u bolnici gdje je nedavno podvrgnut operaciji srca. Inače, Vajnstin se ne može kretati bez upotrebe pomagala.

 

Slučaj Harvi Vajnstin zatresao je 2017. godine svijet filmske produkcije nakon što ga je više žena javno optužilo za seksualno uznemiravanje, napastvovanje pa čak i silovanje.

 

Na kraju, pred sudom se našao zbog tri slučaja, a sva tri su se ticala nekog oblika silovanja.

 

Njegov slučaj pokrenuo je #metoo pokret – lavinu optužbi na račun moćnih muškaraca koji su navodno zloupotrebljavali svoju poziciju kroz seksualno predatorsko ponašanje.

 

Mnoge optužbe nisu dokazane, ali su znatno narušile reputaciju pojedinaca, bez obzira na istinitost navoda.

 

(Klix)

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *