Stanivuković: U Tehničkoj školi je katastrofa, a mene progone zbog istine! (VIDEO)

Društvo

Učionice Tehničke škole u Banjaluci su u katastrofalnom stanju, a nadležni bi, prvenstveno zbog bezbjednosti i zdravlja učenika, trebali da što prije riješe ovaj problem, upozorava odbornik u Skupštini grada Banjaluka Draško Stanivuković.

Stanivuković je prethodnih dana obišao ruševne prostorije škole, pune vlage, koja zaudaraju od smrada, a snimke koje je napravio je objavio na društvenim mrežama.

-Snimke koje sam napravio je vidjelo više od 150 hiljada ljudi. Ljudi su zgroženi zbog onog što su vidjeli, a vidjeli su uništen školski namještaj, uništene podove na kojima nakupljena kišnica pravi prave bare, oštećene električne instalacije, plafone koji se obrušavaju, te da se školom zbog vlage širi nesnosan smrad, naglasio je Stanivuković.

On ističe da zbog svega, nadležni, od rukovodstva škole, preko Gradske uprave do resornog ministarstva treba da što prije preduzmu adekvatne mjere kako bi se zaštitili učenici, ali i objekat od daljeg propadanja.

– Ne znam šta su do sada čekali i zbog čega ništa nije urađeno, dodaje Stanivuković ističući da „su nadležni možda čekali da neko od opozicionih odbornika Skupštine grada ukaže na problem ili ga riješi“.

Policajci su mi odavno redovni gosti

Zbog ovih snimaka Stanivukoviću je ponovo policija zakucala na vrata. Kaže da je u posljednjih godinu dana navikao da mu najredovniji gosti budu policajci.

– Ovakvim ponašanjem jasno se šalje poruka svakom čovjeku da mu je sloboda i mir uskraćeni ukoliko pokuša na bilo koji način djelovati suprotno od onog u šta nas vlast ubjeđuje, kaže najmlađi odbornik banjalučke Skupštine.

Ističe da ga to neće pokolebati i da će nastaviti da zajedno sa učenicima banjalučkih škola govori o stanju u objektima u kojima pohađaju nastavu.

– Ako govorite istinu i skrećete pažnju na realne probleme bićete ili krivično gonjeni, ili dobijati prekršajne naloge. Tako je bar u mom slučaju, zaključuje Stanivuković.

Stanivuković dodaje da se neće zaustaviti na snimanju stanja u Tehničkoj školi, nego da će preduzeti sve što bude potrebno da sa stanjem u Tehničkoj školi prije svega javnost bude upoznata, a onda i da se problem što prije riješi.

Istinito

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *