Dodik iz Pariza zaprijetio Šmitu

Politika

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da “Srpska, ukoliko Kristijan Šmit interveniše u vezi sa imovinom, neće imati drugi izbor osim da svoj status brani tako što će proglasiti nezavisnost”.

 

Dodik je ponovio svoj stav da “Šmit koji nema legitimitet i legalitet, pokušava da modelira ustavni poredak u BiH”.

 

– Mi smo iznijeli svoje vizure i rekli da BiH treba da se vrati na Ustav, da se prestane sa intervencionizmom i da se stranci povuku, istakao je Dodik na društvenoj mreži X.

 

 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Parizu sa francuskim senatorima, nakon čega će razgovarati i sa savjetnikom francuskog predsjednika Emanuelom Bonom.

 

Dodik je naglasio da će Republika Srpska, ukoliko Šmit interveniše u vezi sa imovinom, donijeti svoje zakone i nastaviti dalje u skladu sa Ustavom i Izbornim zakonom BiH koji predviđa da Centralna izborna komisija BiH samo provodi samo izbore za članove Predsjedništva BiH i Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH.

 

Dodik je naglasio da Francuska ima pozitivnu ulogu u pogledu situacije u BiH, navodeći da je u u procesu međunarodnog pregovaranja u vezi sa Šmitovom namjerom da donese posljednje odluke, bila protiv.

 

Tagged