O nama

Portal Istinito postoji od 1. maja 2012. godine. Sam naziv portala odredio je i uređivačku politiku koja se ogleda u pristupu sadržajima koji se svakodnevno plasiraju na našim stranicama.Da smo na dobrom putu potvrđuje i broj čitalaca koji je konstantno rastao iz godine u godinu.
Istinito nastoji da slijedi etička načela istinitosti, objektivnosti, slobode i odgovornosti prema čitaocima, prema onima o kojima pišemo, kao i prema izvorima informacija koje štitimo.
Grupa novinara koja je osnovala portal istrajava na svim postulatima novinarske profesije, nastojeći da s mjerom budemo kritični, jer bismo u suprotnom bili samo puki hroničari dnevnih događaja.
Pri tom, poštujemo pravo svih medija da imaju različite uređivačke koncepte, ali i obavezu novinara i urednika da prave jasnu razliku između činjenica koje prenose, komentara, pretpostavki i nagađanja.
U fokusu našeg djelovanja je prosječan građanin sa svim problemima kojima je bremenito naše društvo.Osim toga, posvećeni smo istraživačkom novinarstvu i otkrivanju kriminalnih afera.
Nastojimo da našim čitaocima ponudimo i zabavne, sportske i edukativne sadržaje u skladu sa njihovim interesovanjem.
Istinito na društvenim mrežama
Istinito na društvenim mrežama redovno prati oko 35.000 čitalaca čiji broj svakodnevno raste. Na Facebooku ima preko 20.000 fanova, a sve više čitalaca naše objave prati i putem Twittera i YouTube kanala.
U dogledno vrijeme čitaocima će biti na raspolaganju i aplikacije za Android i iPhone.