Bosić: SDS treba da vodi čovjek koga ne mogu kupiti Dodik i tajkuni!

Aktuelno

“Moj osnovni kriterij je da predsjednik SDS bude čovjek koga ne mogu kupiti Dodik i tajkuni. To mi je osnova da SDS mora ostati autentična i ne smije biti privjesak Dodiku i SNSD”, kazao je Bosić gostujući nedavno u emisiji Puls BN TV.

 

“Ovaj put mora biti dovoljno pameti da se izbjegnu pokušaji miješanja naših političkih protivnika kod izbora predsjednika stranke jer to ostavlja podjelu”, upozorio je bivši predsjednik SDS Mladen Bosić, koji je deset godina bio na čelu te stranke.

 

“Nema mesije ni tog imena koji će se pojaviti u SDS kako bi stranku vaskrsnuo na nivo 90-tih godina, a i nisu ni ti uslovi”, kazao je Bosić, dodajući da SDS mora funkcionisati u nekoj vrsti sinergije šireg broja ljudi.

 

“Način na koji autokratski u strankama vladaju mali politički despoti nije svojstveno Srpskoj demokratskoj stranci, jer je ona uvijek imala demokratski kapacitet, što pomalo otežava donošenje odluka”, kazao je Bosić.

 

Komentarišući imena koja se pominju kao potencijalni kandidati za predsjednika SDS, sadašnjeg Vukotu Govedaricu, Mirka Šarovića i Milana Miličevića, Bosić smatra da treba dogovor oko jedinstvenog kandidata, jer, kako ističe, stranka iz izbornog procesa mora izaći sa što manje rana i dodaje da je odgovornost na njima.

 

“Republici Srpskoj potreban je jak SDS, koji mora biti autentičan i koji neće biti privjesak Dodiku i SNSD-u”, kazao je Bosić, navodeći da će stati iza bilo kog kandidata ako se dogovore da to bude jedan kandidat bez obzira koga lično preferira.

 

“Vukota je ostavio opšti utisak poštenog čovjeka, koji drži stavove SDS i koga prepoznaju kao čovjeka SDS”, kazao je Bosić, navodeći da Mirko Šarović ima takođe neprocjenjivo iskustvo jer je obavljao mnoge funkcije i to može da radi, kao i Milan Miličević, načelnik Teslića, koji je zadnjim refrendumom, kako je naveo, uspio je da se odupre tom talasu koji je treba da ga potopi i pokazao uživa povjerenje građana Teslića koji su ga sačuvali na tom mjestu.

 

“Ko god bude predsjednik neće mu teći med i mlijeko, težak posao je pred njim, imaće političke protivnike protiv sebe, a moraće da očisti stranku od onih koji stalno bacaju klipove”, kazao je Bosić.

 

“Moj osnovni kriterij je da to bude čovjek koga ne mogu kupiti Dodik i tajkuni. To mi je osnova da SDS mora ostati autentična i ne smije biti privjesak Dodiku i SNSD”, kazao je Bosić.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *