POLITIČKE IGRE OKO FUDBALA
Napadnut generalni sekretar Fudbalskog saveza RS

Aktuelno

Novak Damjanović fizički je nasrnuo na generalnog sekretara Fudbalskog saveza RS u službenim prostorijama, prijeteći mu da će biti uništen i izbačen iz Saveza

 

Jutros je u službene prostorije FS RS u Banjaluci neovlašćeno upao Novak Damjanović, predsjednik FK BSK i fizički napao generalnog sekretara FSRS Gorana Ćejića.

 

Ćejić ističe da je ovo prvi slučaj ovakvog napada od osnivanja FSRS 1992. godine i da je motiv napadača pokušaj da se ostvare ciljevi koji su u suprotnosti sa propisima FS RS i FS BiH.

 

– Dok je trajao redovni radni sastanak radne zajednice FSRS ušao je Novak i započeo svoj monolog, prijeteći da ćemo biti istjerani iz kancelarija odmah nakon konferencije za novinare u 12.00, kaže Ćejić.

 

Ćejić: Ovo se nije dogodilo od osnivanja FSRS

 

Nakon verbalnog, uslijedio je i fizički napad, pa je pozvana i policija.

 

Iz policijske uprave su potvrdili da je napad prijavljen i da je Novak Damjanović lišen slobode.

 

– Policijski službnici preduzimaju potrebne mjere i radnje sa ciljem utvrđivanja činjeničnog stanja u skladu sa čim će se izvršiti kvalifikacija događaja i obavjestiti nadležni organi, saopšteno je iz PU Banjaluka.

 

Inače, disciplinska komisija FS RS je u avgustu ove godine kaznila Novaka Damjanovića jednogodišnjom zabranom vršenja bilo kakvih poslova u fudbalu, zbog izjava medijima o lošem stanju unutar FSRS. Članovi Disciplinske komisije su konstatovali da je to kleveta i da je Damjanović iznosio netačne informacije o pojedincima unutar FSRS.

 

Novak Damjanović već kažnjavan od strane FSRS

 

Predsjednik FS RS Mile Kovačević osudio je ovaj napad i pozvao nadležne organe da primijene zakon.Ističe da niko nema pravo da ruši ono što je FS RS godinama stvarao uz podršku FS BiH , FIFE i UEFE.

 

– Skupina pojedinaca, pozivajući se na vlast, političku moć i uticaj, u šta ja pomalo sumnjam, ali oni to redovno pominju, žele da nestatutarno promijene određenu strukturu u poziciji FSRS, kaže Kovačević.

 

Kovačević: Ništa od moje ostavke!

 

On trvdi da iza svega stoji član izvršnog odbora FSRS Vico Zeljković, inače predsjednik FK Borac i sestrić lidera SNSD Milorada Dodika.

 

– Kreator ove priče je Vico Zeljković, član Izvršnog odbora koji je dvije godine u fudbalu i koji želi da preuzme vlast u FS RS a zatim i u FS BiH naredne godine, tvrdi Kovačević i dodaje da bi posljedice toga bile katastrofalne po FS RS.

 

Dio delegata skupštine FS RS i članova Izvršnog odbora, okupljeni oko Vice Zeljkovića, vrše pritisak i traže ostavku predsjednika FS RS Mile Kovačevića, jer je to jedini način da preuzmu Fudbalski savez RS, o čemu smo već pisali.

 

Predsjednik PFS Banjaluka Vico Zeljković negirao je da ima bilo kakve veze sa Damjanovićem i današnjim napadom na Ćejića. Sa  konferencije za novinare predstavnika pojedinih područnih saveza FSRS, koju su pratili samo režimski mediji, poručeno je da neće odustati od smjene Kovačevića.

 

 

– Legalni predstavnici područnih saveza iskazali su nepovjerenje Mili Kovačeviću, on je izgubio podršku i u Skupštini FSRS i u Izvršnom odboru. Recimo da je 98 odsto sportskih radnika da on odstupi i pokušavamo svim legalnim načinima u skladu sa Statutom da ovo završimo i da se poštuje demokratska volja većine. Ovo može da potraje, možda deset, možda dva mjeseca ili do septembra naredne godine kada su obavezni izbori u FSRS, ali vjerujemo da će biti završeno u ovoj godini, rekao je predsjednik PFS Banjaluka, Vico Zeljković.

 

Kovačević je izričit u stavu da ne postoje statutarne mogućnosti za njegovu smjenu i da ostavku neće podnijeti do kraja mandata koji mu ističe naredne godine.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *