SKANDAL U BANJALUCI
Željka Cvijanović otkazala dolazak na prijem kod Johana Satlera

Aktuelno

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović nije se pojavila večeras na prijemu u Banjaluci koji je organizovao šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u Bosni i Hercegovini Johan Satler, saznaje Istinito.

 

Dolazak predsjednice RS bio je i zvanično potvrđen, a vijest o tome je danas prenio i portal RTRS. Na ovaj prijem, između ostalih, pozvan je i lider neformalne grupe građana “Pravda za Davida” Ozren Perduv.

 

 

Međutim, nakon što je Davor Dragičević danas popodne u grupi “Pravda za Davida” objavio fotografiju Željke Cvijanović i svog ubijenog sina Davida Dragičevića uz komentar “Večeras oči u oči, ubice i zločinci i grupa Pravda za Davida”, u kabinetu predsjednice RS je nastala panika.

 

 

Njen dolazak je ekspresno otkazan navodno “iz bezbjednosnih razloga”, o čemu izgleda nisu obavijestili novinare RTRS, ATV i novinske agencije SRNA, koji su uporno čekali da se ona pojavi.

 

Kasnije popodne, sa portala RTRS, bez ikakvog obrazloženja, uklonjena je i vijest o dolasku Cvijanovićeve na prijem kod Satlera, što samo po sebi govori ko drži dizgine uređivačke politike u Javnom RTV servisu Republike Srpske.

 

 

Ovo je na svom profilu na Fejsbuku potvrdio i lider neformalne grupe “Pravda za Davida” Ozren Perduv, koji je i predsjednik novoosnovane stranke Pokret pravde.

 

Novogodišnji prijem, poput večerašnjeg u Banjaluci, juče su u Sarajevu organizovali šef Delegacije Evropske unije i specijalni predstavnik EU u BiH Johan Satler i komandant EUFOR-a, generalmajor Rajnhard Trišak u bazi u Butmiru, za najviše zvaničnike BiH, međunarodne zajednice i diplomatski kor u BiH.

 

Među gostima su bili ministar odbrane BiH Sifet Podžić, ministar bezbjednosti BiH Fahrudin Radončić, ministarka civilnih poslova BiH Ankica Gudeljević, načelnik Zajedničkog štaba OSBiH, generalpukovnik Senad Mašović i ambasadori brojnih zemalja.

 

Predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović večeras je trebalo da bude glavni gost na prijemu u Banjaluci, pa se njen nedolazak može smatrati diplomatskim skandalom.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *