BANJALUČKI SOCIJALISTI PORUČILI
Petar Đokić je za nas već dio prošlosti SP!

Aktuelno

Predsjednik Gradskog odbora Socijalističke partije Banjaluka Goran Selak upoznao je danas rukovodstvo Gradskog odbora da je nadležni sud stavio van snage odluke predsjednika i Glavnog odbora partije o isključenjima i raspuštanju banjalučkog Odbora, te najavio brzu konsolidaciju i nastavak aktivnosti na pripremi kampanje za lokalne izbore 2020.

– Nastavljamo sa radom, a Socijalistička partija u Banjaluci nastavlja sa rastom i jačanjem, uprkos pokušajima raspuštanja i urušavanja svega što smo do sada zajedno postigli. Mislim da smo više nego jasni kada kažemo da nećemo dozvoliti da bilo ko uništava Banjaluku i banjalučki gradski odbor. Nisu prošla nelegalna isključenja i raspuštanja, a neće proći ni ubuduće. Ono čemu smo svjedočili jesu nezreli i samovoljni potezi Petra Đokića, kome smo uputili jasan zahtjev da se povuče i oslobodi Socijalističku partiju svojih hipoteka. Pozivamo ga i da odustane od daljeg kršenja statuta i pokušaja da se na taj način zadrži na čelu partije koja ga je prerasla u svakom smislu. Petar Đokić već sada pripada istoriji Socijalističke partije i nemamo više vremena da se bavimo njegovim problemima. U izbornoj smo godini, a uskoro ćemo održati i sjednicu Gradskog odbora u sklopu priprema za još jedan istorijski rezultat u Banjaluci, ali i Republici Srpskoj. Idemo dalje sa radom i rezultatima, složno i jedinstveno – istakao je Selak.

Predsjednik banjalučkog gradskog odbora osvrnuo se i na sinoćnji skup podrške Petru Đokiću, koji je organizovan u jednom od banjalučkih restorana, te ocijenio da je od par stotina okupljenih tu bilo najmanje Socijalista iz Banjaluke.

– Od preko 10.000 naših članova i simpatizera u Banjaluci, na tom skupu ih nije bilo ni 50, a i to su uglavnom ucijenjeni direktori i funkcioneri. Ovom prilikom im poručujem da ne treba da se boje ničijih prijetnji i pritisaka, jer se radi o praznim prijetnjama čovjeka koji je već sada prošlost – dodao je Selak.

Predsjednik regionalnog odbora Izborne jedinice 3 – Krajina Milenko Savanović dodao je da je cilj političke borbe provođenje politika i programskih rješenja partije, te da su Socijalisti jedinstveni po tom pitanju, ali da tu nisu dobrodošli oni koji urušavaju ugled partije. Savanović je takođe najavio tužbu na odluku o isključenju iz partije, što će u narednim danima učiniti i predsjednik kluba poslanika Maksim Skoko.

Podsjetimo, predsjednik SP Petar Đokić i Glavni odbor SP isključili su iz partije predsjednika GrO Banjaluka i narodnog poslanika Gorana Selaka, kao i šefa kluba poslanika SP Maksima Skoka i predsjednika regije Krajina Milenka Savanovića, te raspustili Gradski odbor Banjaluka, nakon zahtjeva narodnih poslanika za smjenu Đokića sa mjesta ministra u Vladi RS. Međutim, odluke o isključenju Selaka i raspuštanju odbora stavljene su juče van snage od strane nadležnog suda, zbog kršenja statuta partije, a u sličnom postupku će se prema najavama naći i odluke o isključenjima Skoka i Savanovića.

 

Istinito

 

Tagged