Jedna osoba u Srpskoj preminula od virusa korona, tri novozaražene

Aktuelno

U RS u posljednja 24 časa preminula je jedna osoba kod koje je potvrđeno prisustvo novog virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Doboja, koji je imao više hroničnih udruženih oboljenja, saopšteno je iz Instituta za javno zdravstvo RS.

 

Izvršeno je testiranje 449 laboratorijskih uzorka, a novi virus korona potvrđen je kod tri osobe u Republici Srpskoj.

 

Radi se o tri ženske osobe, od kojih su dvije srednje i jedna starije životne dobi iz Banjaluke, Kozarske Dubice i Teslića, precizirano je iz Instituta.

 

Do sada su u Republici Srpskoj potvrđena 1.374 slučaja virusa korona, a preminulo je 108 osoba kod kojih je potvrđen test na novi virus korona.

 

U Republici Srpskoj, od novog virusa korona, do sada se oporavila ukupno 801 osoba, a na SARS-CoV-2 testirana je ukupno 24.841 osoba.

 

Ukupan broj hospitalizovanih je 130, u Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske 52, a u opštim bolnicama 78 pacijenata.

 

Na Odjeljenju COVID 19 UKC-a RS hospitalizovano je 22 pacijenata sa težom kliničkom slikom, dok je u izolaciji šest pacijenta.

 

Ukupan broj lica kod kojih je test SARS-CoV-2 pozitivan sa blagom kliničkom slikom ili bez simptoma u objektima za izolaciju je 147.

 

U Republici Srpskoj pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 2.735 osoba, a nadzor je završen kod 32.289 osoba.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *