PALE PRIJAVE MUP RS
Sud ponovo oslobodio aktiviste “Pravde za Davida”

Aktuelno Društvo

Osnovni sud u Banjaluci je izrekao oslobađajuću presudu za svih 20 aktivista neformalne grupe “Pravda za Davida” koje je MUP Srpske teretio za kršenje Zakona o javnom okupljanju i Zakona o javnom redu i miru zbog protesta ispred narodne skupštine u decembru 2018. godine.

 

MUP Srpske je aktiviste “Pravde za Davida” optužio da su organizovali nedozvoljen skup ispred Republičkog Parlamenta 17.decembra 2018. godine i da su vrijeđali poslanike i ministra unutrašnjih poslova Dragana Lukača, ali i da su pokušali da uđu u zgradu skupštine.

 

Iz grupe “Pravda za Davida” poručuju da je njihov cilj bio da izraze negodovanje reizborom Lukača za ministra.

 

– Ja sam bio prvookrivljeni i meni stavljaju na teret da sam ja organizovao skup 17.decembra 2018. u 18h na Trgu Krajine, kao da ne znaju ko je mjesecima organizovao skupove, advokati su rekli da je samo na djelu zastrašivanje građana i ništa sem toga. Laž koju su naveli u pokretanju postupka je da je sjednica skupštine prekinuta, kaže Ozren Perduv iz PzD.

 

Naredno suđenje u vezi sa dešavanjima 30.decembra 2018.godine, gdje im se stavlja na teret da su uništili miksetu i spriječili novogodišnji koncert, biće održano do kraja godine, za šta takođe očekuju oslobađajuću presudu.

 

Istinito

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *