SPS: Ako Vlada nastavi da ćuti o aferi “Viadukt”, smatraćemo ih saučesnicima

Aktuelno Društvo

Premijer Republike Srpske Radovan Višković i Vlada Republike Srpske dužni su da objave informacije o izgubljenom sporu protiv slovenačke firme “Viadukt”, zbog kojeg građani treba da plate preko 100 miliona KM. Ukoliko se nastavi sa ćutanjem, bježanjem od odgovornosti i skrivanjem značajnih informacija, smatraćemo predsjednika i članove Vlade saučesnicima u otimanju novca građanima Srpske, saopšteno je iz SPS.

 

– Uporno ćutanje predsjednika Vlade Radovana Viškovića i ministara u Vladi Srpske o slučaju “Viadukt” traje već mjesec dana i ukoliko se nastavi sa izbjegavanjem odgovora, to može da se shvati samo kao saučesništvo u otimanju narodnog novca. Nema nikakvog razloga da premijer i Vlada kriju informacije i pogotovo nema razloga da kriju odgovorna lica. Izgubljen je ogroman novac, mnogo toga je moglo da se finansira sa 100 miliona KM i sve što traže građani i sve što traži SPS je da Vlada objasni kako je došlo do ovog, ko je odgovoran i šta će se preduzeti da u budućnosti spriječimo ovakve katastrofalne odluke i poteze – saopšteno je iz Socijalističke partije Srpske.

 

Podsjetimo, arbitražni sud u Vašingtonu donio je odluku da Republika Srpska mora da plati 90 miliona KM slovenačkoj firmi Viadukt zbog izgubljenog spora oko dodjele dvije koncesije za hidroelektrane na Vrbasu. Prethodno je odbijeno vansudsko poravnanje koje bi Srpsku košatalo oko 3 miliona KM. U međuvremenu, iz SPS su objavili podatke koji govore da Viadukt nema ni zaposlene, ni poslovni prostor na adresi gdje je navedeno sjedište firme, te da se na pomenutoj adresi u Portorožu nalazi samo poštanski sandučić.

 

Vlada RS će, kako nezvanično saznajemo, ovu temu razmatrati sutra na posebnoj sjednici.

 

Istinito

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *