Zapaljena vikendica načelnika PU Gradiška

Aktuelno Hronika

Policija traga za napadačima koji su noćas zapalili vikendicu načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića i još jednog penzionisanog policajca u tom gradu. Na lice mjesta su odmah jutros upućeni pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice i Jedinice žandarmerije. Na licu mejsta je i tužilac OJT Banjaluka.

 

Mediji prenose izjavu neimenovanog izvora iz policije koji tvrdi da je ovo novi napad na policiju i direktna prijetnja policijskim funkcionerima.

 

Prema nezvaničnim informacijama, osim Škorićeve vikendice gorio je i butik nedavno penzionisanog policajca iz Gradiške, a ove paljevine dovode se u vezu sa ranijim aktivnostima policije u borbi protiv narkotika.

 

“PU Gradiška je zaprimila prijavu, vrši se uviđaj na licu mjesta. Za sve ostale informacije obratite se OJT Banjaluka, čiji tužilac rukovodi uviđajem”, rekla je portparolka PU Gradiška Slobodanka Subotić.

 

Inače, ovo nije napada na načelnika Škorića. U decembru 2019. godine nepoznati napadači bacili su bombu na poznati Noćni klub ”Utopia” u Gradišci vlasništvo Vase Škorića, dok je u Donjim Podgradcima zapaljena pilana Dragane Desančić u kojoj je načinjena šteta od oko 50.000 KM.

 

U oba slučaja nije bilo povrijeđenih, a spekuliše se da se radilo o ataku kriminalaca na načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića. Inače, ”Utopia” je vlasništvo Škorićevog brata, dok je pilana vlasništo supruge njegovog vozača Uroša Desančića.

 

“Storidž 1 i 2”, “Transporter”, “Kelner” samo su neke od akcija koje su provedene u posljednje vrijeme, a usmjerene na borbu protiv nezakonite trgovine narkoticima.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *