UIO BiH kupuje novu zgradu u Banjaluci

BIH

Uprava za indirektno oporezivanje BiH (UIO) objavila je danas oglas za kupovinu poslovne zgrade u Banjaluci u kojoj bi trebalo da bude smještena uprava ove institucije i regionalni centar Banjaluka.

 

U oglasu je navedeno da objekat mora da se nalazi u užem gradskom području Banjaluke te da se kupovina vrši po principu „ključ u ruke“.

 

Za razliku od ranijeg oglasa ovaj put nema mnogo detalja i samo je navedeno da objekat mora da bude minimalne površine 16.000 metara kvadratnih. Od toga minimalno 10.000 metara treba da bude kancelarijskog prostora, 2.000 kvadrata višenamjenskog i minimalno 4.000 kvadrata parkinga.

 

U oglasu je navedeno da ove površine predstavljaju minimalno tražene površine te da su moguća odstupanja plus minus deset odsto unutar pojedinih segmenata.

 

Precizirano je i da će sredstva za kupovinu biti obezbijeđena iz budžeta Uprave, a kako je CAPITAL ranije pisao UIO BiH za ove namjene ima na raspolaganju 70 miliona KM.

 

Kriterij je najbolje ocijenjena ponuda u kojoj će se sabirati ponuđena cijena i kvaliteta gradnje.

 

Rok za dostavu ponuda je 17. januar iduće godine.

 

„Pravo učešća imaju sva pravna i fizička lica koja mogu dokazati da su vlasnici objekta koji je predmet ponude u oglasu“, navedeno je u ovom dokumentu.

 

Podsjećamo na prethodni oglas koji je UIO BiH objavio za kupovinu objekta jedinu ponudu je dostavio kontroverzni banjalučki biznismen Mile Radišić.

 

Radišić je 17.020 kvadrata poslovnog prostora ponudio za 98,5 miliona KM.

 

Međutim, UIO je ponudu “Grand trejda” na kraju odbila jer nije uspjela da prikupi traženih 100 miliona maraka.

 

U odnosu na raniju Radišićevu ponudu, UIO sada traži prostor koji je za oko 1.000 kvadrata manji, što bi mogla biti ključna razlika kako bi se prilagodili njegovoj ponudi koja ponovo može da se nađe u igri kao potencijalni prostor za smještaj ove institucije.

 

Capital.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *