Talić: Salcburg primjer za rješenje gužvi u Banjaluci

Društvo

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Zoran Talić tvrdi da bi Salcburg mogao biti dobar primjer Banjaluci za rješenje problema saobraćajnih gužvi i razvoja saobraćajne infrastrukture.

 

Talić je istakao da Salcburg ima interesantna rješenja kada je riječ o javnom prevozu, saopšteno je iz Gradske uprave Banjaluka.

 

“Razmijenili smo dosta interesantnih ideja o toj temi, a koje bi u budućnosti mogli da primjenjujemo”, rekao je Talić koji učestvuje na konferenciji “Mobilnost u pametnim gradovima” u Salcburgu.

 

Talić se sastao i sa gradonačelnikom Salcburga Haraldom Projnerom, sa kojim je razgovarao o konceptu razvoja takozvanih “pametnih gradova”, kao i saradnji dva grada u saobraćaju i turizmu.

 

“Banjalučki gradski parlament je krajem prošle godine usvojio novu strategiju razvoja grada u kojoj je jedan od ciljeva koji želimo ispuniti upravo koncept `pametnog grada`”, podsjetio je Talić.

 

Talić na konferenciji “Mobilnost u pametnim gradovima” učestvuje na poziv predsjednika Instituta regiona Evrope (IRE) Franca Šausbergera.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *