“Igre bez granica” u osam gradova BiH

Društvo

Sportsko-zabavna manifestacija “Igre bez granica” održaće se 17. marta 2019. godine u Osnovnoj školi “Nikola Tesla” u Prnjavoru od 12 do 16 časova.

 

Prošle godine prve “Igre bez granica” koje su održane u Banjaluci u dvorani “Obilićevo” okupile su preko 400 mališana koji nisu mogli sakriti zadovoljstvo i uzbuđenje, a nakon manifestacije o događaju se još dugo pričalo, pa su organizatori odlučili da naprave istinski brend i igre organizuju u čak 8 gradova Bosne i Hercegovine.

 

Prvi u nizu događaj u 2019. godini, koji organizuje Udruženje građana “Adastra” uz pokroviteljstvo Opštine Prnjavor, okupiće djecu osnovnoškolskog uzrasta na takmičenjima u uzbudljivim sportskim aktivnostima koji će kroz zabavu pokazati sportski i timski duh. Predviđeno je takmičenje više od 400 mališana, podijeljenih po uzrastu.

 

“Zdravlje djece treba da bude prioritet, a bitan aspekt zdravlja je fizička aktivnost.“Igre bez granica” su namijenjene za svu djecu, te će priliku da se takmiče imati i mališani koji nisu uključeni u sportska udruženja i takmičenja. Predviđeno je učešće djece sa poteškoćama u razvoju “Neven” iz Prnjavora”, poručuju iz organizacije “Igara bez granica”.

 

Predvođeni kapitenima, mališani će se takmičiti u 5 zabavnih disciplina u 4 uzrasne grupe, pokazati brzinu, spretnost te sklonost ka timskom radu. Na ovaj način poslaće poruku svojim vršnjacima koliko je važan sport, fizička aktivnost te generalno zdravi stilovi života.

 

Načelnik Opštine Prnjavor Darko Tomaš istakao je da mu je velika čast što imaju priliku da podrže jednu ovakvu manifestaciju.“Trudimo se da sve ono što je pozitivno i dobro organizujemo i u našoj opštini. Stupili smo u kontakt sa organizatorom i na naše zadovoljstvo prve „Igre bez granica“ u 2019. održaće se upravo u Prnjavoru”, izjavio je Tomaš.

 

U toku 2019. godine “Igre bez granica” će obići ukupno 8 gradova u Bosni i Hercegovini, Nakon Prnjavora, ovo sportsko zabavno takmičenje koje je već osvojilo srca svih mališana biće održane i 7. aprila u Tuzli, 25. maja u Bijeljini, 26. maja u Brčkom, 9. juna u Trebinju, 22. septembra u Mostaru, 6. oktobra u Sarajevu i 10. novembra u Banjaluci.

 

Dodatne informacije možete potražiti na našem web sajtu igrebezgranica.ba, te na društvenim mrežama Facebook i Instagram.

 

Istinito

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *