Lopare: Potpisano 12 ugovora za sanaciju štete od poplava i klizišta

Društvo

Načelnik opštine Lopare Rado Savić potpisao je danas ugovore za sanaciju još 12 stambenih jedinica koje su oštećene u poplavama i klizištima 2014. godine.

 

Riječ je o nastavku realizacije Programa za oporavak od poplava koji sa 15 miliona evra finansira EU u saradnji sa Vladom Republike Srpske i federalnom Vladom, a sprovodi UNDP.

 

Savić je najavio da će uskoro biti potpisani ugovori sa još tri korisnika, te da će ovih 15 korisnika u Loparama dobiti pojedinačnu donaciju do 10.000 KM za sanaciju štete.

 

– Korisnici su odabrani na osnovu javnog poziva, komisija je izvršila procjenu i napravljen je predračun neophodnih radova koji će u narednom periodu biti izvedeni – rekao je Savić novinarima.

 

On je naveo da je na području Lopara, nakon katastrofalne poplave i klizišta 2014. godine, ponovo izgrađena 71 kuća, a još 29 biće izgrađeno do kraja godine.

 

– Kroz razne programe biće izgrađeno 100 stambenih objekata onima koji su u klizištima ostali bez krova nad glavom – rekao je Savić.

 

Dragan Jovanović iz mjesne zajednice Peljave rekao je novinarima da mu je u klizištu oštećena kuća u kojoj živi sa suprugom, kćerkom i majkom. On je zahvalio za donaciju koja će im omogućiti da saniraju štetu.

 

Zadovoljstvo zbog donacije izrazila je i Nevenka Rikić iz Lopara kojoj je u klizištu oštećen sprat kuće, a sanacijom će biti uređeni zidovi i ugrađene pločice.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *