Završna faza izgradnje Istočnog tranzita u Banjaluci

Društvo

Prvi sloj asfaltne podloge danas je postavljen na novoj dionici Istočnog tranzita u Obilićevu, čime su radovi na ovom pravcu od vitalnog značaja za gradski saobraćaj, ušli u završnu fazu, saopšteno je iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve.

 

Po njihovim podacima, tokom dana bi trebalo da bude završeno postavljanje prvog sloja asfalta na novoj dionici Istočnog tranzita, od Crkve do Ulice Gavrila Principa, u okviru radova vrijednih 1,5 miliona KM.

 

Prema ugovoru sa “Kozaraputevima”, koji izvode radove, kompletna dionica trebalo bi da bude završena do 1. oktobra, ali se očekuje da bi radovi, eventualno, mogli biti i ranije završeni.

 

– Podzemne instalacije su postavljene na cijeloj trasi. Juče je počelo postavljanje prvog sloja asfalta na kolovozu od Crkve do Ulice Gavrila Princima a uporedo sa tim se radi i na zacjevljenju potoka Đurđevac – ističu u preduzeću “Kozaraputevi”.

 

Prvi sloja asfalta postavlja se i na biciklističke staze, dok su pješačke pripremljene za postavljanje betonskih kocki.

 

Uporedo s tim, izvode se i proširenje Ulice Gavrila Principa preko koje će Istočni tranzit biti spojen sa novim mostom i Zapadnim tranzitom.

 

– Postavljena je glavna vodovodna cijev i u narednom periodu radiće se na priključenju okolnih objekata – ističu u “Kozaraputevima”.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *