Trening centar za obuku đaka i studenata u Ramićima

Društvo

U namjeri da omogući što bolje uslove za obrazovanje mladih za rad u privredi, koji su sve deficitarniji na tržištu rada, u Poslovnoj zoni „Ramići“ dogodine će biti formiran trening centar za obuku đaka i studenata.

 

Otvaranjem ovog centra, gradska administracija pojačava napore na obezbjeđivanju potrebnih kadrova na tržištu rada, nakon što je ove godine, sa istim ciljem, pokrenula program opremanja stručnih kabineta srednjih škola.

 

-Radi se o uspostavljanju sektorskog trening centra za praktičnu nastavu đaka i studenta, ali i za obuku svih zainteresovanih iz više privrednih oblasti – kazao je v.d. načelnika Odjeljenja za lokalni ekonomski razvoj i starteško planiranje Srđan Mijatović.

 

Prema njegovim riječima, već su pokrenute aktivnosti na adaptaciji prostora Upravne zgrade u Poslovnoj zoni gdje će i biti smješten trening centar.

 

-Ovih dana pokrenuta je javna nabavka za izvođenje radova na pokrivanju atrijuma na objektu Upravne zgrade, te ukoliko postupak prođe bez žalbi krajem avgusta trebalo bi da počnu ovi radovi. U međuvremenu, pripremićemo i kandidovati projekat kod međunarodnih i domaćih fondova za dodatnu sanaciju i opremanje ovog prostora kako bi stvorili što kvalitetnije uslove za izvođenje praktične nastave i obuke za sve zainteresovane – rekao je Mijatović.

 

Poslije opremanja i sanacije, plan je da prostor pod posebnim uslovima bude stavljen na raspolaganje obrazovnim ustanovama i svim drugim koji iskažu interesovanje za ovaj vid obuke. Do sada, dogovoreno je da se u Ramićima obučavaju studenti Šumarskog fakulteta i đaci iz Škole učenika u privredi.

 

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *