Hakerski napad na “Restart Srpska”

Društvo

Nakon što je zvanična fejsbuk stranica organizacije Restart Srpska hakovana, kao i privatni mail predsjednika ove organizacije Stefana Blagića, od nadležnih organa se očekuje da se ispitaju sve pojedinosti i otkrije ko stoji iza hakerskog napada. poručili su iz Restarta.

 

Ovo su na konferenciji za medije na banjalučkom Trgu Krajine rekli predstavnici “Restarta”.

 

Njihova Facebook stranica napadnuta je u noći sa petka na subotu i članovi ove organizacije i dalje nemaju pristup svom Facebook nalogu. Istovremeno sa Facebookom, hakovan im je i Instargram nalog ali su taj nalog uspjeli da povrate. Iako sve izgleda bezazleno nije tako jer su društvene mreže osnovni vid komuniciranja i plasiranja tekstova i sadržaja ove organizacije.

 

“S obzirom na to da su nam Facebook stranica odnosno društvene mreže glavno sredstvo slanja poruke, naših stavova i mišljenja javnosti, ovo shvatamo kao jedan težak napad ne samo na Restart nego i na demokratiju u Republici Srpskoj, slobodu govora, slobodu okupljanja i na sve vrijednosti koje kao jedno društvo treba da baštinimo.”-rekao je Stefan Blagić iz “Restarta”.

 

U Restartu najavljuju da će, ukoliko ne uspiju da povrate kontrolu nad stranicom, napraviti novu stranicu i nastaviti sa aktivnostima, Kažu i da imaju sumnje o tome ko stoji iza napada na njihov rad ali da ne mogu ništa sa sigurnošću da tvrde zvanično. Na svojoj stranici objavljivali su tekstove o kriminalu i korupciji u BiH i Republici Srpskoj. Posljednjih nekoliko tekstova koje su objavili govore o nedoslijednosti opozicije u Republici Srpskoj.

 

“Posljednje aktivnosti na našoj stranici su bile usmjerene na teme oko nedoslijednosti opozicije u Republici Srpskoj ali oko podrške grupi Pravda za Davida. Tako da ne isključujemo ni tu mogućnost da je neko od njih možda upleten ali ne želimo u ovom trenutku da upiremo prstom u bilo koga, želimo da vidimo da li će institucije uraditi svoj posao.”-rekao je Blagić.

 

Restart Srpska, inače, i ranije je bila na tehnološkim udarima a predsjednik ove organizacije Stefan Blagić dva puta je i fizički napadnut. Jednom u Banjaluci kada ga je po licu udario tadašnji glavni i odgovorni urednik RTRS Siniša Mihailović a drugi put u Šekovićima kada ga je po glavi više puta izudarao izvjesni Darko Zekić navodno, prema tadašnjem pisanju medija, blizak SNSD-u ovoj opštini.

 

gerila.info

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *