Proslava preuzimanja kontrole vazdušnog prostora BiH plaćena 300 hiljada KM

Društvo

Grandiozna proslava preuzimanja kontrole vazdušnog prostora BiH organizirana u ljetnikovcu Radobolja u Mostaru 6. decembra koštala je skoro 300 hiljada KM.

 

Tokom večeri kad je BiH preuzela kontrolu nad sopstvenim nebom najviše zvanice iz političkog i društvenog života zemlje su, osim u gastronomskim delicijama i vatrometu, mogle uživati i u nastupu, između ostalih, Halida Bešlića, Nine Badrić, Aleksandre Radović i Ane Rucner, a program je vodio popularni Tarik Filipović.

 

Na upit Agenciji za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi (BHANSA) koliko je koštala svečanost u prestižnom prostoru ljetnikovca Radobolja, dobili smo odgovor da je za organizaciju eventa Faze II BHANSA-e u Mostaru proveden postupak javne nabavke pozivom tri ponuđača.

 

Procijenjena vrijednost javne nabavke iznosila je 300 hiljada KM, a najpovoljniji ponuđač bio je D.D. Marketing d.o.o. Mostar s ponudom od 299.350 KM.

 

Zanimljivo je da je u pozivu za dostavu ponuda BHANSA precizirala kakve izvođače traži, tako između ostalog stoji da su za muzičko-scenski program tražena dva izvođača pop muzike s najmanje pet izdatih studijskih albuma i/ili kompilacija; najmanje pet osvojenih nagrada na prestižnim muzičkim dodjelama u BiH i regiji te završenom muzičkom akademijom (akademijom umjetnosti) ili rasprodatim koncertom na lokaciji koja može primiti minimalno 20 hiljada ljudi.

 

Tražena je i usluga angažovanja jednog izvođača narodne muzike s najmanje deset izdatih studijskih albuma koji ima minimalno 30 godina scenskog iskustva te rasprodat koncert na lokaciji koja može primiti minimalno 30 hiljada ljudi.

 

BHANSA je u ovom postupku tražila i usluge angažovanja izvođača koji svira
instrument violončelo, ima minimalno 15 godina scenskog iskustva te završen odsjek za violončeno na nekoj muzičkoj akademiji.

 

Klix

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *