Nezadovoljni radnici blokirali autobusku stanicu u Zenici

Društvo

Radnici preduzeća “Zenicatrans – prevoz putnika”, nezadovoljni uslovima rada, blokirali su danas Autobusku stanicu Zenica, tako da autobusi ne mogu ni izaći, ni ući u stanicu.

 

Predsjednik Sindikata ove firme Huso Sarvan rekao je da nije postignut dogovor direktora preduzeća Darmina Terzića sa predstavnicima Kantonalne poreske uprave Zenica i gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem o deblokadi računa firme i obezbjeđivanju sredstava za nabavku goriva.

 

On je rekao da radnici nemaju uslove za rad – nemaju goriva, plata, te dodao da su prisiljeni da istraju u svojim zahtjevima da Gradska uprava i gradonačelnik izmire obaveze prema zaposlenima i da bude imenovana uprava koja može voditi preduzeće, te da firma ostane u dosadašnjem obliku.

 

“Dobili smo prvi dio plata za oktobar, po 300 KM. Nismo za radikalne mjere, da izlazimo i blokiramo grad, ali mislim da imamo pravo da na ovaj način izrazimo nezadovoljstvo”, smatra Sarvan, prenose federalni mediji.

 

Terzić je rekao da je juče imao sastanke u Gradskoj upravi i Kantonalnoj poreskoj kancelariji, te da nije uspio naći rješenje za deblokadu računa.

 

On je naveo da je kontaktirao i premijera Zeničko-dobojskog kantona Mirzu Ganića, koji je obećao da će pokušati da se dogovori sa Poreskom upravom da bude odblokiran “Zenicatrans – prevoz putnika”, te dodao da će današnjom obustavom firma izgubiti 20.000 KM.

 

Agencije

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *