Nadležni u Prnjavoru pozvali građane u inostranstvu da odgode dolazak

Društvo

Na 27. sjednici Opštinskog štaba za vanredne situacije zaključeno je, da na području opštine Prnjavor nema novozaraženih lica, a prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji pod zdravstvenim nadzorom nalazi se 158 Prnjavorčana.

 

Prema odobrenju epidemiologa, 1.055 lica je izašlo iz zdravstvenog nadzora.

 

– U protekla 24 časa, Opštinska komunalna policija kontrolisala je 22 lica koja imaju rješenje o kućnoj izolaciji i sva kontrolisana lica su poštovala propisanu mjeru – navedeno je nakon sjednice.

 

Službenici Policijske stanice Prnjavor, u protekla 24 časa sankcionisali su šest lica zbog kršenja policijskog časa, dok je jedno lice sankcionisano zbog nepoštovanja odluke Opštinskog štaba za vanredne situacije, a vezano za zabranu kretanja ostalih lica utorkom i petkom, od sedam do 11 časova.

 

Opštinski štab za vanredne situacije još jednom je pozvao sugrađane koji trenutno borave u inostranstvu, da ukoliko su u mogućnosti odgode dolazak u zemlju, budući da naredbom republičkih vlasti sva lica koja dolaze preko granice u narednom periodu moraju u obavezan karantin u lokalnim zajednicama u trajanju od 14 dana.

 

Do ovog trenutka u Prnjavoru je registrovano šest lica zaraženih virusom korona.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *