Satler o bijegu službenika iz bolnice

Društvo

Nakon što je službenik Delegacije Europske unije pobjegao iz izolacije u sarajevskoj Klinici za plućne bolesti, a potom i iz vozila Hitne pomoći, oglasio se i šef Delegacije EU u BiH Johan Satler koji je rekao da je šokiran tim događajem.

 

– Duboko sam uznemiren događanjima u vezi sa zaraženim članom našeg tima – istakao je Satler. On je dodao da je u pitanju vrijedna i odgovorna osoba koje nije imala psihičke probleme.

 

Zaželjevši brz oporavak njihovom službeniku, Satler je istakao da Delegacija EU sarađuje sa vlastima u preduzimanju svih potrebnih koraka.

 

Podsjećamo, službenik Delegacije EU u četvrtak je pobjegao iz izolacije koja mu je određena nakon što je utvrđeno da je zaražen korona virusom. Riječ je o stranom državljaninu koji je pobjegao iz Klinike za plućne bolesti u Sarajevu koja je pretvorena u centar za izolaciju oboljelih od zaraze virusom korona.

 

Pokrenuta je potjera pa je muškarac pronađen u starom dijelu Sarajeva. Potom su morali pozvati posebno opremljeni tim hitne pomoći sa zaštitnim odijelima kako bi ga vratili natrag u bolnicu.

 

Međutim, muškarac se nije smirio ni u vozilu hitne pomoći. Iskoristio je trenutak kada se ono zaustavilo na semaforu pa je iskočio i ponovo pokušao pobjeći. Policija ga je spriječila u tome te bi protiv njega trebala biti podnesena krivična prijava zbog ugrožavanja zdravlja ljudi.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *