Radojičić: Nalazimo se u fazi otvaranja i ukidanja pojedinih mjera

Društvo

Od juče se nalazimo u fazi otvaranja i ukidanja pojedinih restriktvinih mjera koje je donio Republički štab za vanredne situacije, rekao je gradonačelnik Igor Radojičić nakon sjednice gradskog Štaba za vanredne situacije.

 

– Danas smo analizirali sve te mjere pojedinačno – rekao je on.

 

Direktor doma zdravlja Banjaluka Nevena Todorović je rekla da u protekla 24 časa imaju nešto veći broj građana sa respiratornim infekcijama nego inače.

 

– To pokazuje da je tokom vaskršnjih praznika došlo do većeg okupljanja građana – rekla je ona.

 

Istakla je da je u budućnosti najvažnije da ne dođe do većeg okupljanja građana. Apeluje se na građane da se strpe i ponašaju rigoroznije nego prethodnih dana.

 

Gradonačelnik Radojičić je rekao da je prethodnih dana putem društveih mreža širena dezinformacija da je na Lazarevu subotu održana slava na kojoj je oboljelo 22 osobe.

 

– To istražuju i istražni organi. Sve dostupne informacije pokazuju da povećan broj oboljelih ne može da se dovede u vezu sa tim. Ako imaju građni informaciju da je bilo nekih nedozvoljenih okupljanja to trebaju da prijave – rekao je on.

 

Naveo je da je promijenjeno radno vrijeme u Gradskoj upravi i da šalteri duže rade.

 

Rekao je da je gradski štab zaključio da za prvi maj neće raditi trgovine i uslužne djelatnosti, 2. maj će ako ne bude policijskog časa raditi trgovine, a 3. maja bez obzira na odluke republičkog štaba neće raditi tržni centri.

 

Naveo je da od četvrtka neće raditi broj telefona 065/010-203 za narudžbu namirnica jer je dozvoljeno kretanje građana.

 

Naveo je da će iduće sedmice biti obrađeni prvi zahtjevi privrednika za dobijanje olakšica grada.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *