FZO produžio finansiranje zdravstvenih usluga do 11. maja

Društvo

Fond zdravstvenog osiguranja RS, u skladu sa zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije, donio je odluku da produži finansiranje zdravstvenih usluga u javnim zdravstvenim ustanovama za sve građane, osigurane i neosigurane, do 11. maja ove godine.

 

Kako je saopšteno, to znači da su do tada svi građani zdravstveno osigurani i ne moraju da dolaze u poslovnice Fonda da ovjeravaju zdravstvene knjižice

 

Podsjećamo da Fond od 13. marta prateći mjere i preporuke Vlade RS u cilju sprečavanja širenja virusa korona za svo stanovništvo finansira zdravstvene usluge bez ovjeravanja zdravstvenih knjižica.

 

– To je sada produženo do 11. maja, a Fond će i dalje pratiti epidemiološke smjernice i upustva nadležnih i u vezi sa tim donositi adekvatne mjere predostrožnosti – navode iz Fonda.

 

Finansiranje zdravstevnih usluga se odnosi na sve građane, kao i na one koji su ranije po osnovu nezaposlenosti bili prijavljeni na zdravstveno osiguranje, a još uvijek nisu regulisali svoj status.

 

– Ponovo apelujemo na građane da bez preke potrebe ne dolaze u poslovnice Fonda i da sačekaju sa predajom dokumentacije koja nije hitna, poput zahtjeva za refundaciju i slično kako bi se izbjegle gužve i veći broj okupljanja ljudi na jednom mjestu. Takođe, pozivamo sve građane da poštuju epidemiloške mjere, posebno koje se odnose na nošenje zaštitnih maski i rukavica, a sve u cilju suzbijanja virusnih infekcija – navode iz Fonda.

 

Sve informacije o zdravstvenom osiguranju, kao i o radu Fonda uopšte, građani mogu da dobiju i od zaštitnika prava na broj 051 226 870, ali i putem mejla zastitnik.prava@zdravstvo-srpske.org.

 

srpskainfo.com

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *