Đajić: Stručne službe rade na slučaju smrti trudnice

Društvo

Na pitanje novinara da li ima nekih novih informacija u slučaju trudnice, koja je preminula na UKC RS, generalni direktor UKC RS Vlado Đajić je kazao da “ne želi takvu tragediju da zloupotrebljava na cesti”.

 

Pojasnimo, Đajić je u Parku “Petar Kočić” održao konferenciju za novinare na kojoj je bilo govora o studentima Medicinskog fakulteta u Banjaluci koji edukuju građane o preventivnim mjerama zaštite od koronavirusa, kao i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

 

“Zamolio bih vas da jednu takvu tragediju ne zloupotrebljavate ovdje na cesti. Zdravstveni radnici se bore za svaki život, nama je vrijedan život i nekog koi ma 90 ili 100 godina, a kamoli kada se desi jedna takva tragedija. Stručne služberade na tome. Molim vas da takve stvari na ulici ne komentarišemo, pogotovo što sam ja i prijatelj sa pojedinim članovima te divne porodice”, rekao je kratko Đajić.

 

Podsjećamo, Ilijana Manojlović je preminula u subotu u jutarnjim satima UKC RS Banjaluka u petom mjesecu trudnoće, a dan ranije je preminula i njena beba. Žena je neposredno prije tragičnog ishoda, u UKC radila postupak amniocenteze.

 

Govoreći o epidemiji on je naglasio da je povećan broj zaraženih, kao i da je poštovanje preventivnih mjera od izuzetno važnog značaja.

 

U svim državama došlo je do pada broja oboljelih, samo kod nas je povećan broj pacijenata, rekao je danas Vlado Đajić, direktor Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, u banjalučkom parku “Petar Kočić”.

 

Ponovio je da danas imamo najgori dan u RS, 59 novozaraženih i dvoje preminulih, i još jednom skrenuo pažnju na pridržavanje mjera u vezi s virusom korona.

 

“Zdravstveni radnici su preopterećeni. Apelujem još jednom na građane da poštuju mjere i da se distanciraju, i zbog sebe i zbog zdravstvenih radnika”, rekao je Đajić.

 

mondo.ba

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *