U Sarajevu oduzeta veća količina duvana i cigareta

Hronika

Službenici Uprave za indirektno oporezivanje su, u saradnji sa MUP Kantona Sarajaevo i MUP Bosansko-podrinjskog kantona, u nekoliko odvojenih akcija na području koje pokriva Regionalni centar Sarajevo oduzeli veću količinu akciznih proizvoda.

 

Na putu Sarajevo–Konjic zaustavili su i kontrolisali kombi vozila pravnog lica iz Trebinja i u istom pronašli 1.560 kilograma duvana u listu, za koji vozač nije posjedovao dokumentaciju o porijeklu, odnosno nabavci. S obzirom na to da duvan u listu nije akcizni proizvod, kontaktirani su službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo, kojima je upućen predmet.

 

Takođe, na području opštine Hadžići kontrolisali su dva putnička vozila, u kojima je pronađeno 10.240 paklica raznih cigareta koje nisu obilježene akciznim markicama UIO BiH. Tržišna vrijednost privremeno oduzete robe iznosi 46.000 KM.

 

Na osnovu prikupljenih operativnih informacija ovlaštena službena lica UIO BiH, su na putu Foča-Goražde oduzeli od dva fizička lica 172 kilograma rezanog duvana koji nije bio obilježen akciznim markicama, a čija tržišna vrijednost iznosi 25.800 KM.

 

Protiv počinioca bit će podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu Tužilaštvu BiH zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, saopštili su iz UIO.

 

Agencije

 

Tagged

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *